CONCURS: UP ROMANIA TE PROVOACA LA UPCYCLING

by admin
0 comment

Dacă îți place să reciclezi, dar mai ales să transformi produsele reciclatele într-unele noi, cu o utilitate diferită, atunci următorul concurs este pentru tine. El se derulează pe pagina de Facebook a Up România și are drept miză premii de la Remesh.

În ce constă concursul ”Up ROMANIA TE PROVOACA LA UpCYCLING!”

Concursul ”Up România te provoacă la UpCycling” are un scop dublu. Întâi el încurajează reutilizarea deșeurilor și economia circulară, pentru protejarea mediului, apoi susține integrarea persoanelor defavorizare pe piața muncii și în societate.

Pentru a participa la concurs trebuie să urmați pașii următori:

Pasul 1: Realizează un obiect DIY (Do-It-Yourself) din materiale refolosite.

Pasul 2: Încarcă o fotografie cu obiectul realizat pe pagina de Facebook Up România.

Pasul 3: Creatorii celor mai apreciate obiecte vor fi premiați cu produse Remesh la inaugurarea “UpCycling Corner”, pe data de 26 aprilie 2016.

Ce premii puteți câștiga?

Locul I: o bancuță maxi relax + o geantă recap + 1 portofel recharge (valoare: 181,2 RON)

proiecte upcycling

Sursă foto: Remesh

Locul II: un puf relax + o geantă recross + 1 șort resort (valoare: 133,2 RON)

proiecte upcycling

Sursă foto: Remesh

Locul III: un puf mini relax + un set de cutii repack (valoare: 92,4 RON)

proiecte upcycling

Sursă foto: Remesh

Ce este Upcycling-ul?

În traducere liberă, upcycling înseamnă reutilizarea tuturor acelor lucruri pe care alții le consideră uzate, inutile poate sau le cataloghează drept deșeuri. Printr-un proces creativ, ce nu implică neapărat foarte mult efort, ele se transformă spectaculos în diverse obiecte cu utilitate și valoare mai mare decât cea inițială. Prin acest proces, materialul din care e făcut nu este degradat și nici nu implică o resursă deosebită, precum se întâmplă în cazul reciclării de tip downcycling.

Scopul upcycling-ului este acela de a reduce risipa de materiale, prin reutilizarea unora deja existente, diminuându-se astfel consumul de noi materii brute. Acest fapt duce la scăderea necesarului de energie și la reducerea poluării  din apă, aer și sol.

Iată câteva imagini sugestive:

proiecte upcycling

Sursă foto: Pinterst

proiecte upcycling

Sursă foto: Pinterst

proiecte upcycling

Sursă foto: Pinterst

proiecte upcycling

Sursă foto: Pinterst

Ce este Upcycling Corner?

UPcycling Corner este un spațiu multifuncțional, neconvențional și creativ din incinta atelierului de inserție al Asociației Ateliere Fără Frontiere, din zona Piața Sudului, ce propune diferite activități de promovare a economiei sociale, solidare și circulare: workshop area, info point, muzeu interactiv al reutilizării creative și gift shop.

Mai multe detalii despre acest concurs găsiți și pe site-ul UpRomania, inițiatorul competiției de upcycling. 

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies