COCO CHANEL: TURUL CASEI DIN RUE CAMBON, PARIS

by admin
0 comment

„Moda nu există doar în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda are de-a face cu idei, cu felul în care trăim, cu ceea ce se întâmplă.” – Coco Chanel

Coco Chanel este un simbol al modei din întreaga lume. Deschizătoare de drumuri, de numele său se leagă conceptul de „little black dress”, rochia neagră, simplă, chiar scurtă, ce poate fi purtată aproape oricând și oricum, de la un cocktail până la o ieșire seara în oraș.

584db-cocochanelquote

Coco Chanel și-a trăit o bună parte din viață în apartamentul său din Paris, de pe Rue Cambon. Amplasat într-o clădire cu patru etaje – la parter era magazinul său, la etajul doi creațiile haute couture, iar la patru atelierul de lucru – apartamentul se afla la cel de-al treilea nivel și se spune că avea una dintre cele mai frumoase priveliști din tot orașul. Cu toate acestea, creatoarea nu a dormit niciodată aici, preferând un apartament al hotelului Ritz de peste drum.

chaneldr

Coco Chanel și-a pus amprenta asupra spațiului în care a trăit, la fel de intens precum a făcut-o în modă. Emblematică este scara cu oglinzi proiectată chiar de ea, ce îi permitea să vadă ce se întâmpla la fiecare etaj al clădirii.

chanelstaircase

Inspirată de cultura chineză, Coco a preluat simbolurile asiatice pentru a-și tapeta pereții. Camelia, una din florile sale preferate, s-a regăsit în multe dintre creațiile ei vestimentare.

chanelscreens

Coco Chanel a trăit în apartamentul din Rue Cambon până în ultima zi a vieții. Din 1971, niciun lucru nu a mai fost mutat de la locul său.

chanelhautecouture

Mai multe case de vedete descoperiți AICI. Dacă v-a plăcut articolul despre casa lui Coco Chanel din Rue Cambon, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies