Dacă obișnuiești să îmi citești articolele, știi deja că sunt primul blogger-professional organizer din România. Am învățat ce înseamnat organizarea în sistem american, apoi am studiat subiectul din perspectiva lumii asiatice, certificându-mă și în celebra metodă KonMari de sortare, împăturire și depozitare a lucrurilor.
În luna octombrie am lansat #MareaOrganizare, program gratuit prin care pui casa în ordine o dată pentru totdeauna și în care s-au înscris peste 1.000 de persoane. În calendarul pe care l-am alcătuit găsești activități pentru 31 de zile, astfel încât toate spațiile tale să devină cu adevărat funcționale. Mulți dintre membri grupului cu idei de organizare pe care l-am creat pe Facebook și care au făcut părți ale programului au spus că stilul de viața li s-a îmbunătățit doar prin simpla alocare de locuri-casă pentru obiectele pe care le dețin și prin înlăturarea celor care suprapopulau spațiul.
Programul îl poți începe și tu, în orice moment, 1 octombrie fiind doar o convenție. Orice zi de luni este un moment potrivit! Și nu te speria de varietatea task-urilor. Multe dintre ele sunt foarte ușor de făcut, iar însumate simplifică și proiectele care par mai consistente, precum ar fi ordonarea dressing-ului sau a camerelor copiilor.
Organizarea este ieftină și simplă atâta vreme cât știi în orice moment ce lucruri deții și unde se găsesc ele în spațiu.
Feedback-ul obținut în urma acestei mobilizări masive a fost extraordinar. Așa că era firesc să merg mai departe și să încep un studiu de amploare despre obișnuințele noastre de organizare atât pe plan personal, cât și pe plan rezidențial și pe plan personal. Pentru că da, organizarea are 3 mari dimensiuni, nu este vorba doar despre casă și dulapuri.
Așa că acum am nevoie de sprijinul tău să aflu în detaliu cum ne raportăm noi, românii, la acest subiect. Știu perspectiva americană, definită de multitudinea sistemelor, știu perspectiva asiatică, minimalistă și pe cea nordică, multifuncțională și vreau acum să aflu ce ne caracterizează pe noi, ca în baza acestor rezultate să continuu să adaptez metode potrivite stilului nostru. Am dezvoltat până acum Regula lui U și Regula lui L, dar și Teoria Raftului Dezordinii, dar sunt sigură că este vorba de mult mai mult de atât.
Dă click mai jos, te rog, pentru a fi redirecționat(ă) către chestionar.
Completează Chestionarul cu Soluții de Organizare
Chestionarul este anonim, deci nu am nevoie de la tine de nicio adresa de email, de nume sau alte informații cu caracter personal.
Îți mulțumesc tare mult pentru sprijinul tău și promit să fac numai lucruri bune cu rezultatele acestui studiu. 🙂