Cele mai comune moduri de preparare a cafelei

by admin
0 comment

Un băutor înrăit de cafea a încercat, cel mai probabil, cam toate modurile de preparare pe care le-a auzit sau descoperit vreodată. Sigur că are câteva stiluri preferate, dar, din când în când, merge ceva diferit. Mai ales că astăzi are la îndemână multe instrumente ajutătoare.

Cafeaua se poate prepara în multe feluri: la ibric, la filtru, la presă sau la espressor – acestea fiind cele mai comune.

Cafeaua la ibric

Prepararea la ibric a cafelei este cea mai veche metodă. În antichitate se foloseau tăvi cu nisip încins pentru a fierbe apa, peste care se punea mai apoi cafeaua măcinată.


Interesant:

În Arabia, cafeaua se dădea de trei ori în foc. Astfel, la o ceașcă de apă se puneau două lingurițe de cafea măcinată. Ibricul se lua de pe foc când începe să fiarbă, iar procesul se repetă de trei ori.


Cafeaua la filtru

Pentru a face cafea, în aparat trebuie turnată cantitatea potrivită de apă și de cafea. Cafeaua măcinată se pune într-un filtru de hârtie, prin care va trece apa fierbinte și va face astfel cafeaua solubilă.

Cafeaua la presă

Presa franceză este alcătuită dintr-un vas de sticlă și un capac cu piston, ce permite realizarea unei cafele aromate. Mecanismul său de funcționare este simplu: apa fierbinte se amestecă în recipient cu cafeaua măcinată, iar lichidul este presat până când zațul rămâne în totalitate la baza paharului.

Cafea espresso

Cafeaua espresso, recunoscută pentru forma sa concentrată și gustul intens, se realizează prin turnarea sub presiune de apă fierbinte peste cafea măcinată într-un dispozitiv numit espressor. Acest tip de cafea stă la baza multor alte băuturi ce conțin cofeină: caffe latte, cappuccino, ristretto sau mocca.

Dacă aveți nevoie de un nou dispozitiv de făcut cafea puteți arunca o privire pe site-ul Philips.

Dacă v-a plăcut acest articol despre prepararea cafelei, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies