Ce sunt produsele fito-dermatocosmetice

by admin
0 comment

Produsele fito-dermatocosmetice sunt produse naturale pentru ten, piele, păr sau unghii, realizate din asocierea mai multor ingrediente naturale, în baza unor formule științifice riguroase.

Spre exemplu, Life-flo, companie înființată în anul 1995, lider în producția de fito-dermatocosmetice, folosește ingrediente din diverse zone ale globului, de la apele cristaline ale Antarcticii până la tărâmurile exotice din Noua Zeelandă. Produsele pentru sănătate și frumusețe au rezultate vizibile și de durată, fie că sunt folosite pentru hidratare, fermitate sau elasticitate, fie că sunt aplicate pentru luminozitate sau pentru atenuarea hipersensibilității.

Produsele Life-flo sunt disponibile în toate magazinele Secom.

Proprietățile produselor fito-dermatocosmetice:

  • Sunt naturale – conțin extract de vitamine, fitoextracte, uleiuri organice, unturi vegetale și ingrediente certificate organic.
  • Sunt originale – aceeași formulă este folosită la nivel internațional.
  • Nu conțin parabeni, coloranți sau parfumuri artificiale
  • Sunt rezultatul unor ample cercetări științifice – răspund unor nevoi variate ale tenului, pielii, părului sau unghiilor, având proprietăți de restructurare și regenerare.
  • Respectă mediul înconjurător și nu sunt testate pe animale.
  • Permit prepararea propriilor formule personalizate destinate îngrijirii și înfrumusețării.
  • Acoperă nevoile tuturor tipurilor de ten.

Iată trei produse din portofoliul Secom pe care le-am încercat:

Almond Pure Oil – Ulei de migdale cu efect iluminator și hidratant

Produsul este potrivit pentru toate tipurile de piele și poate fi folosit și pe perioada sarcinii. Conține ulei pur de migdale, obținut prin presare la rece, fiind bogat în acizi grași Omega6 (pentru penetrabilitate ridicată și hidratare) și vitamina E (cu efect intens nutritiv și antioxidant). Se absoarbe rapid, nu încarcă și nu lasă urme uleioase.

Almond-Pure-Oil-848x789

Uleiul de migdale poate fi folosit atât pe piele, cât și pe păr și unghii. Pe ten și pe cord se aplică pe pielea curată și uscată și se masează ușor până la absorbția completă. Pe podoaba capilară se aplică pe scalp și pe vârfuri, fie că părul este umed sau uscat. Se lasă să acționeze circa o oră, după care este necesară clătirea și șamponarea din abundență. Ca mască de păr, produsul poate fi aplicat o dată pe săptămână.

Uleiul de migdale poate fi aplicat și pe unghii și cuticule, înainte de a vă face manichiura, pentru hidratare, dar și după, pentru păstrarea rezultatelor pe o perioadă mai lungă de timp.

Produsul se poate folosi și în combinație cu alte uleiuri sau pudre de argilă, pentru a obține formule personalizate.

Cocoa Pure Butter – Unt de cacao hidratant

Produsul redă fermitatea pielii și reduce depozitele lipidice subcutanate. Conține unt pur de cacao nerafinat, din sursă organică, fiind bogat în  teobromină și cafeină (compuși ce favorizează arderile). Cocoa Pure Butter are în compoziție și vitamina E (cu acțiune antioxidantă și emolientă) și biocomponente active ce îmbogățesc fluxul sangvin și drenarea limfatică. El contribuie la reducerea efectului de coajă de portocală, ajută la eliminarea surplusului de lichide de la nivel cutanat și reduce surplusul lipidic prin stimularea arderii grăsimilor.

LFH-31606-1

Untul de cacao se aplică pe zona de interes și se masează energic până la absorbția totală, prin mișcări circulare. Pentru obținerea unei consistențe cremoase se încălzește prin metoda bain-marie (încălzirea la abur deasupra unei oale cu apă). Produsul se aplică numai după ce a revenit la o temperatură confortabilă pentru piele.

Red Moroccan Clay – Argilă roșie marocană

Argila roșie marocană, cu cel mai înalt grad de puritate, este bine tolerată de piele sensibilă datorită conținutului de caolinit (are efect calmant). Produsul are capacitate mare de absorbție și un efect purificator asupra pielii sensibile. El este ideal pentru prepararea măștilor cu efect de calmare și curățare.

Red-Moroccan-Clay-Sensitive-skin-e1457439400618-848x851


Rețetă de mască din argilă marocană:

Se amestecă două (2) măsuri de argilă cu trei (3) măsuri de apă. Pentru a evita efectul de piele care strânge, apa poate fi înlocuită cu ulei fito-dermatocosmetic. După omogenizare, se aplică un strat consistent pe față și pe gât, evitând zona ochilor. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă din abundență. La final se poate aplica o cremă hidratantă. Masca poate fi aplicată o dată, de două ori pe săptămână.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies