Pe 17 februarie, SOFA World Cuisine a lansat noul său meniu de primăvară-vară. Un eveniment savuros, ce ne-a adus în față preparate culinare din culturi diverse. De altfel, aceasta este și filosofia restaurantului, să îmbine și să alăture rețete, ingrediente și tehnici de pregătire a mâncării în maniere cât mai variate.
Unul dintre cele mai spectaculoase feluri din noul meniu și o premieră în România este Dim Sum, un preparat de origine asiatică.


Sursă foto: Sofa World Cuisine
Din aceeași parte de lume vine și sushi vegetarian.


Sursă foto: Sofa World Cuisine
Călătoria culinară continuă și prin savuroasa bucătărie italiană. Mousee al Prosciutto transformă aroma puternică a cărnii de porc într-un preparat delicat, în care textura fină pune în valoare ingredientele de calitate. Un alt preparat aparte este Pesto alla Trapanese. Spre deosebire de pesto-ul clasic, acest preparat combină în premieră ingrediente precum migdalele, ricotta și roșiile cherry în baza de busuioc și ulei de măsline.
Influențele din nordul Africii se regăsesc în mixtul de arome pe care îl descoperim în Tajin. Vasul special din ceramică și gustul citric sunt ideale pentru o experiență culinară de vară.


Sursă foto: Sofa World Cuisine
Din gastronomia românească, preparatul-vedetă este varza calită.
Fanii dulciurilor se pot bucura de opțiuni care variază de la prospețimea tartar-ului de ananas, la surprinzătorul tiramisu cu fructe, dar și de bogăția aromelor din baklava.


Sursă foto: Sofa World Cuisine
Poziționat în zona de nord a Bucureștiului, restaurantul SOFA World Cuisine este decorat într-un stil minimalist, elegant, în care accentele de metal se completează perfect cu priveliștea amplă oferită de pereții din sticlă.
Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.