Ce poți recicla la FLANCO și în ce condiții

by admin
0 comment

Pentru că mă preocupă subiectele legate de reciclare și vreau să mă educ tot mai mult pe zona de sustenabilitate încerc să aflu cât mai multe informații despre ce putem face cu materialele și cu produselele uzate astfel încât să am o atitudine responsabilă față de comunitate și de mediu.

Dacă te pasionează și pe tine subiectul, în acest articol îți povestesc despre opțiunile oferite de Flanco, retailer electro-IT cu tradiție pe piața din România.

Ce fel de produse colectează Flanco?

Prin programul derulat împreună cu Environ (reciclamimpreuna.ro), retailerul colectează baterii și acumulatori uzați, iar prin Programul Rabla pentru electrocasnice (Administrația Fondului pentru Mediu  – afm.ro) sunt preluate produse electronice și electrocasnice mici și mari.

Punctual, în anumite momente din an, se derulează și campanii ”La schimb”, ce presupun să aduci un produs vechi în magazin pentru a beneficia de un preț special la o nouă achiziție. Aceste campanii sunt anunțate în catalogul Flanco.

Care sunt condițiile de reciclare?

Pentru baterii și acumulatori există urne special amplasate în magazinele fizice din rețea. La restul, de la electronice la electrocasnice nu există condiții speciale, cu excepția celor din programele Rabla, ce trebuie predate complete și să fie din clase energetice inferioare produselor nou achiziționate.

Urnele de colectare pentru baterii și pentru alte tipuri de echipamente sunt disponibile în toate magazinele din țară?

Da.

Ce primești dacă reciclezi?

În cadrul programului ”Rabla pentru electrocasnice”, Administrația Fondului pentru Mediu oferă vouchere pentru achiziția de produse noi, din clase energetice superioare. Acestea sunt acceptate de retailer doar în perioada derulării programului. Ocazional și Environ impulsionează reciclarea de baterii prin campanii de genul ”Predai X baterii, primești Y noi înapoi” (unde Y este mai mic ca X).

Programul Flanco “La schimb” nu este pe bază de vouchere, reducerea acordându-se pe loc, la predarea vechiului echipament.

Care este procedura în cazul electrocasnicelor mari (frigidere, mașini de spălat etc.).

Depinde. În cazul “Rabla pentru electrocasnice”, pentru că este un program organizat de o autoritate a statului, procesul este destul de birocratic, pentru că presupune semnarea unor documente (contract  de finanțare, declarație pe proprie răspunde a utilizatorului că nu are datorii, copie de pe cartea de identitate). În funcție de unde se folosesc voucherele “Rabla” (în magazin sau online) există anumiți pași ce trebuie făcuți. Toate detaliile sunt pe flanco.ro/program-rabla-electrocasnice-2019.

“La schimb” nu presupune vreo procedură specială. Se predă vechiul produs pe bază de proces verbal încheiat în magazin și clientul își alege noul produs.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies