CE NU STIAI DESPRE PRODUSELE CU INVELIS CERAMIC PENTRU INGRIJIREA PARULUI

by admin
0 comment

Sunt o împătimită a produselor de păr – și a celor de îngrijire și celor de coafare. Nu pentru că aș fi genul de persoană care nu iese din casă fără un machiaj consistent și fără ca părul să fie dat bine cu fixativ de nu îl mișcă din loc nici cea mai puternică furtună. Nici pe departe!

Căutarea și testarea mea neîntreruptă de produse are la bază faptul că părul meu este subțire, ondulat și se electrizează foarte ușor. Și uite așa v-am expus trei motive majore pentru care interesul meu față de produse de styling este atât de mare!

De curând am descoperit gama de articole pentru păr Rowenta for Elite Model Look, din magazinele Flanco. Deja am testat peria rotativă, perfectă pentru persoane care nu au răbdare sau timp să stea la coafor – puteți vedea AICI review-ul de produs – și urmează să încerc Rowenta Multi Styler 14 in 1, un produs cu înveliș ceramic.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

Cred că orice femeie își dorește să obțină rezultate profesionale în confortul propriei case, așa că investiția în astfel de produse este întotdeauna justificată.

Înainte de a vedea ce poate face pentru mine și părul meu Rowenta Multi Styler 14 in 1, mi-am zis că o documentare despre produsele de păr cu înveliș ceramic este absolut necesară. Cel mai firesc lucru a fost să întreb un specialist, iar pe acest subiect am apelat la Mirela Tudose, Trade Marketing Specialist Flanco Retail.

Mirela Tudose, Trade Marketing Specialist Flanco Retail

Mirela Tudose, Trade Marketing Specialist Flanco Retail

M-am dus cu lista de întrebări și iată ce am aflat:

De ce aș încerca un produs de păr cu înveliș ceramic? Care sunt avantajele lui?

Mirela Tudose, Trade Marketing Specialist Flanco Retail: Principalul avantaj al produselor de îngrijire cu înveliș ceramic este garanția că părul tău va rămâne sănătos după expunerea repetată la temperaturile înalte din timpul coafării. Spre deosebire de aparatele clasice de styling, cu înveliș din oțel, care uscau și deteriorau părul prin ardere și rupere, cele cu înveliș din ceramică distribuie căldura uniform pe toată lungimea șuvițelor de păr, oferind strălucire și textură catifelată, fără a-l ardă. De aceea, aceste produse sunt potrivite pentru orice tip de păr.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

Tehnologia produselor de îngrijire cu înveliș ceramic folosește ioni negativi, care anulează efectul ionilor pozitivi pe care părul nostru îi reține din aerul cu impurități, de la produsele chimice de îngrijire a părului sau din cauza electricității statice.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

Dacă vorbim despre plăcile de îndreptat părul, conform experților, cea mai bună alegere este cea a unei plăci cu înveliș din ceramică și turmalină. Aceasta din urmă este o piatră semiprețioasă care, prin încălzire, contribuie la emiterea unei cantități mai ridicate de ioni negativi, care conferă părului o textură fină și un aspect sănătos și strălucitor, reducând totodată riscul deteriorării părului din cauza temperaturii. Combinația de ceramică și turmalină menține un aspect hidratat și combate aspectul de păr rebel, pentru un efect profesional, ca cel obținut la coafor. Acest înveliș protector special este întâlnit și în cazul ondulatoarelor de păr și al periilor rotative.

De asemenea, suprafețele din ceramică ale unui aparat de aranjat părul se încălzesc într-un minut și alunecă ușor pe șuvițele de păr, ceea ce înseamnă nu doar o coafare mai rapidă, ci și mai puține fire de păr rupte.

Pe lângă ceramică și combinația ceramică-turmalină, mai poți întâlni aparate de îndreptat părul cu înveliș din titan. Și acestea se încing rapid, emițând o cantitate mai ridicată de ioni decât plăcile exclusiv ceramice. Totuși, plăcile din titan sunt potrivite mai degrabă pentru părul aspru, cu firul gros, dificil de îndreptat. Dacă ai părul moale și drept, trebuie să reglezi acest tip de placă la cea mai scăzută temperatură.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

De ce prețul plăcilor de ceramică de pe piață variază atât de mult?

M.T.: Diferența de preț este dată, în general, de numărul straturilor de ceramică ale aparatului. Cele mai ieftine produse au, de regulă, plăci din metal si plastic, care sunt doar învelite cu un strat de ceramică, în timp ce aparatele de îndreptat părul cu prețuri mai ridicate au plăci din ceramică solidă, care sunt mult mai prietenoase cu părul tău și dau rezultate vizibil mai bune. Practic, investești puțin mai mult la început, dar vorbim de o investiție pe termen lung în look-ul și în sănătatea părului tău.

Ce trebuie să facem înainte de utilizare?

M.T.: Știi deja că aranjarea părului cu placa sau ondulatorul se face numai pe părul proaspăt spălat. Totuși, există mai multe reguli sau trucuri pe care le poți urma pentru un păr 100% sănătos. O primă recomandare este să folosești un șampon și un balsam fără parabeni și parafină. Ulterior, descurcă-l cu ajutorul unui pieptene și folosește un spray cu protecție termică sau, dacă preferi varianta naturală, puțin ulei de argan.

Regula de aur este să nu folosești niciodată placa sau ondulatorul pe părul ud sau umed. Așteaptă ca acesta să fie uscat în totalitate pentru a-l îndrepta sau a-l ondula, respectiv în proporție de 80% dacă urmează să-l aranjezi cu o perie rotativă de ceramică.

Nu e indicată uscarea forțată cu prosopul, pentru că părul devine aspru și rebel și se electrizează. Și încă ceva: chiar dacă ești tentată să-ți speli părul și să folosești placa sau ondulatorul în fiecare zi, amintește-ți că are nevoie să mai și „respire”. Încearcă să faci o pauză de 2-3 zile între coafări.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

Cum trebuie utilizat un produs ceramic?

M.T.: Atunci când alegi o placă sau un ondulator din ceramică, asigură-te că acestea sunt prevăzute cu un buton de control al temperaturii. Astfel poți fi mereu sigură că setezi temperatura potrivită pentru părul tău. Dacă ai părul mai drept și firul subțire, alege o temperatură puțin mai scăzută, iar dacă ai părul creț sau ondulat și firul gros, una mai ridicată. În general, se recomandă să nu depășești niciodată 180 de grade în timpul coafării, chiar dacă ceramica are tendința de a proteja părul, la fel cum e important să nu setezi o temperatură prea scăzută a aparatului. În această situație, deși ești tentată să crezi că îți protejezi părul, se întâmplă chiar opusul, pentru că vei fi nevoită să menții mai mult timp aparatul pe aceeași șuviță sau să revii de mai multe ori asupra ei.

Pentru ca aranjarea părului să fie mai ușoară și uniformă, împarte-l în mai multe secțiuni și ocupă-te de fiecare în mod egal, pornind cu 3 cm mai jos de rădăcină. Dacă vrei sa revii asupra unor șuvițe, lasă-le puțin timp de răcire înainte.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

De ce să folosești un produs de îngrijire a părului cu mai multe accesorii?

M.T.: Pentru un look nou în fiecare zi este de preferat să ai în arsenalul tău de frumusețe mai multe aparate de îngrijire a părului: și o placă de îndreptat părul, și un ondulator și o perie rotativă. Dar ideal ar fi un singur aparat cu mai multe accesorii, care să îndeplinească toate aceste roluri. Dacă învelișul ceramic se regăsește pe toate accesoriile încălzite, poți obține un păr strălucitor indiferent de coafura pe care o alegi: păr drept, ondulat, creț sau creponat.

Cum se curăță și se întreține un produs ceramic?

M.T.: În general, produsele de îngrijire a părului cu înveliș ceramic necesită foarte puțină întreținere, dar, din cauza depunerilor de praf sau de spray de protecție termică, au nevoie de curățare ocazională. Dacă nu există o contraindicație în manualul de utilizare al aparatului, poți curăța plăcile aparatului de îndreptat sau suprafața ondulatorului de ceramică cu o cârpă uscată de bumbac și cu puțin alcool sanitar, dar numai după răcirea completă a acestora.

De asemenea, poți merge la sigur cu o soluție specială pentru acest tip de aparate. Pulverizează, lasă câteva minute să acționeze și șterge încet cu cârpa moale de bumbac. Pentru muchiile plăcilor, poți folosi un bețișor de urechi, iar pentru petele încăpățânate, o periuță de dinți soft.

produs cu înveliș ceramic

Sursă foto: DIY Bazaar

Ce nu trebuie să faci niciodată: nu scufunda aparatul de ceramică în apă sau în alt lichid și nu folosi nimic abraziv pe suprafața acestuia, pentru că ceramica este un material puțin rezistent la zgârieturi!

650x300

Pentru mai multe tutoriale asemănătoare vizitați secțiunea DIY beauty & fashion. Dacă v-a plăcut articolul despre produse de păr cu înveliș ceramic, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies