Ce hartie folosim pentru a ne imprima pozele acasa

by admin
0 comment

Nu mai sunt centre foto așa cum erau înainte, unde mergeai să îți developeze filmul și să îți scoată pozele pe hârtie. Uneori se întâmpla să se fi voalat rola la extragerea din aparat și să pierzi fotografiile. S-au risipit multe amintiri așa… Mereu stăteam cu emoție până le vedeam gata!

geanta fotograf

Sursă foto: updatedtrends.com

Acum s-a digitalizat totul. Dacă nu ești fotograf profesionist, nu prea mai știi unde găsești un magazin care îți scoate pozele. La o simplă căutare pe internet după ”developare role film”, mi-au apărut 576.000 de rezultate. Pentru ”aparat foto film”, rezultatul este de 508.000, de patru ori mai mic decât pentru ”aparat foto digital”. Până și Google a înțeles care este trendul. Dar, vrem, nu vrem trebuie să ne adaptăm.

Era digitală ne-a autonomizat într-un fel pe mulți dintre noi. Spre exemplu, dacă luăm povestea asta cu pozele. Așa-i că sunt ani buni de când le scoateți singuri la imprimantă? E simplu și e rapid. Setezi dimensiunile în funcție de mărimea ramei în care va sta fotografia și gata!

Sigur că nu imprimăm pe hârtie de scris – deși dacă ai nevoie găsești AICI – ci pe una specială, mai groasă și mai lucioasă. Poți să îți cumperi foarte bine hârtie foto la dimensiune standard de 10 x 15 cm. Cam atât au cele mai comune rame. Sau format A4, potrivit pentru orice fel de imprimantă.

Care sunt avantajele hârtiei foto?

  • Fotografiile se usucă instantaneu și se pot manevra imediat după ce ies din imprimantă
  • Acest tip de hârtie rezistă la apă și la murdărie
  • Rezistă la decolorare la fel de mult ca cele procesate într-un centru special

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies