Ce haine ii trebuie unui bebelus

by admin
0 comment

Înainte de a deveni părinți ne sperie ideea cumpărăturilor. Facem tot felul de liste încercând să fim cât mai bine pregătiți pentru marea întâlnire și pentru ce va urma. Nu e simplu când nu ai experiență.

Sursă foto: Larry Williams/Corbis

O greșeală pe care foarte mulți o fac atunci când se pregătesc de venirea pe lume a primului bebeluș este să facă stocuri. Undeva în mintea noastră avem senzația că dacă nu avem 10 pungi de scutece în debara nu ne vom descurca. De parcă nu mai produce nimeni alți 10 ani de atunci înainte. La fel facem și cu hainele. Cumpărăm teancuri, teancuri, unele de stradă, altele de casă, unele de zi, altele de dormit, ca și când un sugar are o viață socială atât de plină încât trebuie să se schimbe cel puțin de trei ori pe zi.

Din experiență spun că nu există părinte care să nu rămână de la copilul său cu haine nepurtate.  De bază în primele luni sunt:

  • Body-urile (preferabil cu capse pe lateral);
  • Salopetele cu nasturi sau capse de sus până jos;
  • Pantalonii cu botoși;
  • Bavete.

Pe liloo.ro, un magazin online pentru copii am găsit o varietate mare de body-uri: cu mânecă lungă sau scurt, fără mânecă (maiou), cu capse laterale, cu helancă, body-uri cu imprimeuri… Au de la 0 la 4 ani și sunt din bumbac.

Dacă sunteți la primul copil, încercați ca în primele lui luni de viață mare parte din haine să fie cu capse. Se îmbracă și se dezbracă ușor. E în avantajul părinților și al micuților deopotrivă. Pantalonii cu botoși sunt de asemenea o investiție bună mai ales când ai un copil care reușește performanța de a-și arunca șosetele din picioare chiar și când are câteva luni.

Bavetele cred că le putem pune în categoria consumabilelor. Se schimbă la fiecare biberon, dar și între, mai ales în perioada apariției dentiției. Deci 6-7-8… sunt bune de avut la îndemână. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies