CE ESTE ARDEZIA FLEXIBILĂ SKIN ȘI LA CE SE FOLOSEȘTE

by admin
0 comment

Știți produsele acelea bune la toate după care toți ne dăm în vânt? Păi cum să reacționăm altfel când cu un singur lucru putem facem nenumărate altele? Ei bine, în procesul de amenajare a locuințelor ai ceva de căutat, mai ales dacă nu ești specialist în domeniu.

Dar e bine că se pricep alții la aspecte tehnice și ne ghidează astfel încât să ajungem mai rapid la informație, ca mai apoi să ne și punem pe treabă. Specialiștii PiatraOnline.ro ne explică în cele ce urmează ce este aceea ardezia flexibilă și la ce se folosește.

590482_big

Deci ce este ardezia flexibilă?

Ardezia este un produs versatil, ce poate fi aplicat pe aproape orice substrat solid, de la beton, până la ceramică, lemn, metal, placaj sau fibră de sticlă ori pe plăci de substrat, precum faianță și pereți din gips-carton. Produsul se pretează și pentru suprafețe vopsite, pentru MDF, Masonite®, materiale de acoperiri uși și dulapuri. Pe PiatraOnline.ro îl veți găsi și ca ardezie flexibilă SKIN, testat și dezvoltat sub forma unei acoperiri cu aspect de piatră pentru înfrumusețarea suprafețelor, adecvat utilizării atât la interior, cât și la exterior.

186ddaa7-a73a-455c-b68e-9cf8684d2039

De reținut:

Ardezia flexibilă SKIN s-a dovedit a fi un material excelent atunci când se dorește un finisaj cu aspect și textură de piatră reală, dar nu este practic să se utilizeze piatră plină, grea. Produsul nu este recomandat pentru pardoseli destinate zonelor comerciale.

Dimensiuni:

Ardezia flexibilă SKIN este disponibilă la 1.220 x 610 mm – dimensiuni standard în magazinul PiatraOnline.ro – dar poate ajunge până la 2.800 x 1.250 mm.

Important: Dimensiunile pot fi adaptate la cerințele clienților, în cazul proiectelor ce depășesc 500 mp.

Care este compoziția ardeziei flexibile?

Ardezia flexibilă SKIN este alcătuită din piatră naturală lamelară fixată pe un suport din fibre de sticlă sau rășină poliesterică.

  • 100% piatră naturală
  • Compus chimic
  • Fibre de sticlă
  • Suprafață suport

Pregătirea pentru montare

Înainte de aplicare poate fi necesară curățarea, perierea sau degresarea pentru îndepărtarea prafului sau a urmelor de ulei. În unele cazuri, în funcție de adezivul utilizat, poate fi necesară pregătirea spatelui foii prin sablare sau răzuire. Pentru unii adezivi este necesar să fie utilizați solvenți sau adezivi recomandați de către producător.

Cum se montează?

Montarea se realizează rapid, simplu și ușor, pornind din mijlocul foii și aplicând cu o drișcă zimțată un adeziv adecvat. Cu ajutorul mâinii sau a unui trafalet se împing bulele de aer spre margine spre a fi eliminate. După uscarea adezivului, marginile ardeziei se pot finisa cu orice tip de chit.

Ardezia flexibilă SKIN poate fi îndoită la interior și la exterior la o rază de minim 20 cm, în funcție de culoarea sau tipul de piatră, asta pentru că ea este realizată și din fibră de sticlă. Înainte de montare trebuie să fie efectuată întotdeauna o testare.

Ardezie_Multicolora_Sunset_Natur_60x30_cm__1_

Tăierea

Pentru a tăia linii drepte sau curbe cel mai bine este să utilizați o foarfecă de tablă lungă sau o ghilotină pentru tablă, un fierăstrău cu injector de apă ori un fierăstrău de masă cu lamă din carbură.

Adezivi recomandați

Toți adezivii trebuie să fie testați înainte de montare, inclusiv din punct de vedere al umidității și temperaturii din mediul în care va fi efectuată montarea. Dacă montarea va fi efectuată la exterior, trebuie luată în calcul dilatarea termică. Pentru spatele foilor de ardezie flexibilă SKIN este posibil să fie necesar un adeziv de tip umplutură. Pentru zone cu umiditate ridicată, adezivii epoxidici, cei pe bază de rășină poliesterică și impermeabili reprezintă cea mai bună alegere.

De reținut:

Adezivii de contact nu sunt recomandați din cauza suportului neuniform al ardeziei. Nu utilizați adezivi cu uscare fără catalizare (de tip vapori de apă) în cazul în care substratul este de tip protecție împotriva umidității.  Este posibil ca adezivul să nu se fixeze bine dacă este aplicat între materiale neporoase.

Variante 

Având în vedere că ardezia flexibilă SKIN este un produs natural, cu design creat de natură, variațiile de culoare și textură sunt inerente și fac parte din farmecul natural al pietrei de carieră. De aceea nu poate fi garantată o uniformitate între loturi diferite.

f2f44a91-c9bf-4f02-ad22-d48fab7e8f4d

Cum se depozitează ardezia?

Ardezia neimpremeabilizată trebuie depozitată la loc uscat, preferabil ferit de îngheț și de radiațiile solare.

Măsuri de precauție și siguranță!!!

Având în vedere conținutul de fibre de sticlă al materialului suport, utilizați întotdeauna mănuși adecvate, ochelari de protecție și măști anti-praf atunci când lucrați cu ardezie flexibilă SKIN.

EVITAȚI SĂ INSPIRAȚI PRAF!

Atunci când este tăiată, găurită sau lustruită, ardezia produce praf ce conține particule de siliciu, ce pot cauza cancer sau pot afecta plămânii (silicoză) dacă sunt inhalate. Lucrați în aer liber, într-o zonă bine ventilată sau utilizați un sistem de ventilație mecanică. Este necesar să purtați ochelari de protecție și o mască anti-praf. Dacă lucrați în spații cu praf, în care concentrația de particule din aer depășește nivelul PEL, purtați măști profesionale. Acest produs conține una sau mai multe substanțe chimice.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies