Ce am aflat despre suzete

by admin
0 comment

Fie că ești sau nu un părinte care optează să îi dea copilului suzetă, tot faci o documentare, chiar și sumară pe subiect, să știi ce pierzi sau ce câștigi. Sau în fine, nu tu, bebelușul.

tipuri de suzete

Sursă foto: Today.com

Unii zic că suzeta strică forma dentiției și mușcătura. Alții îi sar în apărare și spun că este bună pentru temperarea crizelor de colici ori pentru a potoli durerile de gingii atunci când ies dinții de lapte. Când citești opinii atât de amestecate, e clar că nu este o știință exactă.

Cert este însă faptul că suzetele sunt proiectate pentru diferite segmente de vârstă. Sunt modele care pot fi folosite din prima lună și până la trei-șase luni, sunt modele pentru intervalul 6-18 luni și modele pentru perioada de după 18 luni.

Philips, prin studiile făcute pentru brandul Avent, a identificat mai multe etape de dezvoltare ale bebelușului și a proiectat modele de suzete în consecință cu acestea. Iată care sunt acestea. În linii mari, toate sunt ortodontice, dar unele sunt realizate dintr-o singură bucată, altele au și disc de protecție flexibil sau debit suplimentar de aer. Să nu mai vorbim de culori și imprimeuri, care le transformă în accesorii ce pot fi asortate la ținute. Sunt studii care au arătat că unii micuți chiar sunt atenți la astfel de detalii.

Pe site-ul aceleași companii am găsit și un articol despre cum dezvățăm copiii de suzetă. Pentru că vine o vreme și pentru asta. 🙂

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies