Ce accesorii se folosesc pentru montarea pietrei naturale

by admin
0 comment

Când alegem materialele de construcții și finisajele pentru proiectele noastre de amenajare în mod inevitabil ajungem și la accesorii, adică la adezivi, chituri, mortare, grunturi, gleturi, tencuieli sau vopsele. Și oricât de lungă pare această enumerare, cu siguranță mai sunt multe de adăugat, pentru că toate trebuie să se potrivească pentru a crea un decor unitar.

Dacă ne referim la adezivi, căci ei sunt nelipsiți atunci când avem de montat orice fel de piatră naturală pe suprafețe verticale sau orizontale, e bine să optăm pentru produse netoxice, aplicabile în strat subțire, care să nu influențeze culoarea plăcilor. Mortarul adeziv se poate pune cu și fără amorsaj. Pentru prima situație poate fi vorba de montaj pe beton sau tencuială proaspătă, iar pentru cea de-a doua de montaj pe beton ușor, poros, pe tencuieli vechi ori pe șape de ciment.


Când ai de aplicat un adeziv, oricare ar fi acesta, suprafața trebuie să fie  curată, uniformă și uscată. De asemenea, ustensilele de aplicat trebuie să nu prezinte urme de grăsime, praf sau alte impurități.


Cum se prepară mortarul adeziv

Pentru a prepara un mortar adeziv omogen turnați conținutul unui sac în apă (cantitățile sunt specificate pe ambalaj, în funcție de numărul de kg) și amestecați folosind un mixer electric până când obțineți o pastă. Faceți o pauză de 5 minute și amestecați din nou. Mortarul adeviz astfel preparat se întinde pe suprafața suport cu ajutorul unei mistrii canelate (cu zimți pe margini). Când avem de montat plăci de mari dimensiuni, e bine să aplicăm adeziv și pe suprafața suport și pe placă.

Mortarul adeziv se aplică la temperaturi cuprinse între 5 și 30 de grade și trebuie folosit în intervalul specificat pe ambalaj pentru a-și păstra consistența (de regulă este vorba de 2-3 ore).


Când lucrați cu adezivi, de altfel cu orice fel de accesoriu de acest gen, este indicat să vă protejați pielea și ochii.


O viziune de ansamblu vă puteți forma vizionând și acest video cu sfaturi utile de la specialiștii PiatraOnline.ro:

Dacă aveți în plan un proiect de construcții și/sau reamenajare, consultați și această selecție amplă de accesorii necesare montării diferitelor tipuri de piatră naturală, fie că vorbim de marmură, granit sau travertin. La fiecare produs în parte găsiți informații despre compoziția lor și modalitatea de aplicare.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies