Cateva metode de izolare fonica a locuintei

by admin
0 comment

Placarea cu gips carton a pereților din cărămidă sau BCA este cea mai solicitată tehnică de izolare fonică a imobilelor. Specialiștii Hornbach spun însă că noile tehnologii în acest sens vizează placarea cu materiale speciale, precum buretele sau cartonul ignifug.

izolare fonica

Sursă foto: Hornbach

Cei care doresc crearea unui ambient liniștit și reducerea zgomotelor exterioare din locuință pot apela la o serie de metode alternative, chiar și după finalizarea construcției. Printre acestea se numără acoperirea podelelor cu covoare cu țesătură deasă, alegerea unor ferestre cu sticlă groasă și izolarea corectă și, nu în ultimul rând, montarea unor draperii confecționate din materiale pline, precum catifeaua sau taftaua. Toate acestea contribuie la reducerea nivelului de zgomot din exterior, cât și la sporirea confortul spațiului interior.

”Deși, la prima vedere, izolația fonică pare a fi o soluție dedicată exclusiv spațiilor în care se desfășoară activități cu un nivel ridicat de zgomot, în ultima perioadă, românii își doresc tot mai mult crearea unei zone de liniște și în propriile locuinţe, apelând încă din stadiul de proiectare la soluții eficiente de placare a pereților cu materiale fonoabsorbante”. – Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Ce preferă românii?

În cazul izolației fonice a locuințelor, românii își îndreaptă atenția mai mult către zona dormitoarelor. În cazul spaţiilor de birouri sau a cabinetelor medicale, proprietarii optează pentru izolarea sălilor de ședințe sau a încăperilor în care se află aparate ce produc zgomot.

izolare fonica

Sursă foto: Hornbach

izolare fonica

Sursă foto: Hornbach

Dacă v-a plăcut articolul despre metode de izolare fonică a locuinței, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies