CATEVA INFORMATII DESPRE BIBEROANE SI UTILIZAREA LOR

by admin
0 comment

Pentru un viitor părinte, informația pe care trebuie să o proceseze pentru a se adapta la noua etapă este covârșitoare. Să luăm spre exemplu biberoanele. Știați că tetinele nu sunt compatibile între ele de la un brand la altul sau că sticla nu încape în orice fel de încălzitor portabil? Ori că sunt tetine care se folosesc în primele luni de viață ale bebelușului și altele pentru când acesta este mai mare?

alaptarea cu biberonul

Astăzi există pe piață tetine care imită sânul mamei și pot fi utilizate în timpul alăptării alternative (natural + biberon), dar doar atâta vreme cât laptele din sticlă este lapte matern. Dacă se suplimentează cu lapte praf este posibil ca bebelușul să refuze în timp hrănirea naturală, fiind atras mai mult de noul gust. AICI am găsit mai multe informații despre tentine, biberoane și alegerea lor, inclusiv prețuri. Poate te ajută să iei decizia mai ușor!

Și tot citind despre acest subiect am mai găsit câteva recomandări generale. Dar, sigur, fiecare mamă are tehnica și criteriile sale. Sunt convinsă că un consultant în alăptare și/sau un pediatru au sfaturi foarte bune de dat la acest capitol, așa că nu ezitați să le cereți părerea.

Câteva informații generale despre pregătirea biberonului:

Înainte de toate, biberonul și tetina trebuie curățate și sterilizate.

La finalul procesului de sterilizare nu punem mâna pe biberon decât după ce ne-am spălat bine cu apă și cu săpun.

Temperatura laptelui trebuie să fie uniformă (cuptorul cu microunde, spre exemplu, nu încălzește uniform). Înainte de hrănirea bebelușului putem picura câțiva stropi pe încheietura mâinii noastre. E una dintre cele mai vechi metode de testare a temperaturii.

Alăptarea cu biberonul:

Cât privește pozițiile de alăptare cu biberonul, specialiștii în produse de acest gen de la Philips recomandă ca bebelușul să fie ținut în poală, într-o poziție semi-verticală, pentru a avea contact vizual cu mama sau cu persoana care îl hrănește. Biberonul trebuie înclinat pentru ca tetina să fie plină cu lapte înainte ca ea să fie introdusă în gura sugarului (evităm astfel ca el să înghită bule de aer ce pot provoca ulterior gaze).


Dacă mai aveți de făcut și alte recomandări pe această temă tinerelor mămici, puteți folosi cu gentilețe secțiunea de comentarii. Știm cu toții că îngrijirea copiilor este un subiect extrem de delicat, așa că informațiile noi sunt primite mai bine dacă sunt spuse într-o manieră agreabilă.

*Informațiile și recomandările de mai sus sunt cu titlu orientativ și au fost colectate din mai multe surse în scop informativ. Pentru completări și lămuriri nu ezitați să apelați la sfaturile medicilor care se ocupă de dumneavoastră și de copil. La fel de bine puteți întreba un farmacist sau un consultant în alăptare.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies