Catalogul IKEA 2018: ”Mai mult timp pentru tine”

by admin
0 comment

Sub deviza ”Mai mult timp pentru tine”, catalogul IKEA 2018 propune un nou stil de viață și de petrecere a timpului acasă, acolo unde oamenii își găsesc vreme pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Toate camerele sunt importante, dar livingul este vedeta catalogului de 326 de pagini, fiind considerat cea mai versatilă încăpere, pentru că este locul în care petrecem mare parte din zi, cu familia, cu prietenii, sărbătorind sau relaxându-ne. În acest context, IKEA a imaginat un spațiu multifuncțional în care covorul se transformă în sală de sport pentru Pilates, în teatru pentru repetițiile de serbare, în cinema pentru maratoanele de seriale sau în grădină pentru plantele de apartament. Camera de zi este privită ca un spațiu public și totodată personal, pentru care retailerul oferă soluții de expunere a ceea ce este important și de mascare a ceea ce trebuie ascuns de ochii celorlalți.

Sursă foto: IKEA

Mai mult timp pentru tine înseamnă de fapt mai mult timp pentru viață.

Față de anii trecuți, coperta catalogului 2018 este mai luminoasă, fiind realizată în tonuri pastelate. Culorile au fost folosite și pentru a segmenta conținutul în capitole, făcându-l astfel mai ușor de găsit și urmărit în funcție de interese.

Prin această ediție, IKEA își dorește să îi inspire pe oameni să se gândească la ce este cel mai important în viața lor și să facă loc pentru asta în camerele de zi.

  • Pasiunile tale prind viață chiar la tine acasă – Mesajul „Mai mult timp pentru tine” pe care IKEA îl propune în catalogul de anul acesta este susținut de soluțiile de sfaturi de amenajare a spațiului pentru orice tip de activitate. Pentru ca pasiunile tale să prindă viață chiar la tine acasă, canapeaua modulară VIMLE (pag. 10) poate fi vedeta camerei de zi care îți face mai ușoară misiunea organizării. Te bucuri mai mult de prietenii care îți sunt aproape, de pasiuni de mult uitate sau, pur și simplu, de serialul preferat până în miez de noapte. Pătura TUVALI (pag. 6) va păstra secretele serilor de iarnă cu multe povești, iar rama SKATTEBY (pag. 7) va depozita cele mai frumoase amintiri.
  • Produse noi, aceeași calitate, pentru cei mai mulți oameni – Împreună cu Hay, una dintre cele mai cunoscute companii de design danez, IKEA prezintă 35 de produse noi cu design liniar și materiale de înaltă calitate în colecția YPPERLIG. Fiecare își poate exprima stilul propriu prin amenajarea casei și realizarea unui ambient spectaculos cu resurse limitate. Lampadarul ÅRSTID și abajurul NYMÖ (pag. 62) sunt doar câteva elemente de decor care pot face o cameră să strălucească fără eforturi. Iar camera de zi devine cu ușurință o scenă de teatru.

În perioada 17 august – 7 septembrie, peste 800.000 de exemplare ale noului catalog vor fi distribuite în locuințele din București și împrejurimi.

Sursă foto: IKEA

„Prin acest catalog, ne dorim să îi încurajăm pe oameni să își facă mai mult timp pentru nevoile și visurile lor. Casele se schimbă pentru a face loc unor noi activități, obiceiuri și stiluri de viață, iar tema de anul acesta despre asta vorbește. „Mai mult timp pentru tine” înseamnă mai mult timp pentru pasiuni, sport, filme și seriale, prieteni, joacă pe covor, crescut plante, petreceri, aniversări, revelioane, somn în după-amiezile de weekend sau pur și simplu pentru a fi împreună fără vreo ocazie specială. Credem că această zonă a casei oferă foarte multe și abia așteptăm să descoperiți noul catalog în care camera de zi joacă un rol central.” – Daniela Stoican, PR Manager IKEA România

Soluții inspirate de vizitatori

Pentru a integra noile concepte și piese de mobilier și decorațiuni, magazinul a fost reconfigurat, oferind o nouă experiență de shopping. În noua compartimentare, vizitatorii trec prin camere de zi cât se poate de reale, cu patru pereți, nu cu trei cum aveau până de curând, având astfel o percepție cât mai apropiată de modul în care fiecare obiect ar arăta în casele lor.

Înainte de a face schimbările din magazin, echipa IKEA a studiat preferințele vizitatorilor pentru zona de livinguri. Cele mai interesante răspunsuri din raport au fost trecerea de la mobila masivă, tradițională, la un stil modern, mai simplu, ce creează senzația de spațiu. De asemenea, a rezultat că tonurile preferate pentru finisajele pieselor de mobilier sunt maro, maro închis, stejar și mesteacăn.

Livingul este și cameră pentru dormit pentru 8 din 10 români.

Pentru aproape jumătate dintre români, livingul este principala cameră de dormit, iar pentru cealaltă jumătate este un spațiu în care dorm ocazional prietenii sau alți membri ai familiei. Camera de zi este principalul spațiu pentru socializare (pentru 85% dintre respondenți), spațiu de odihnă (45%), spațiu pentru divertisment și relaxare (pentru 44%).

Sursă foto: IKEA

Nou conținut editorial

Catalogul IKEA 2018 include editoriale legate de viața acasă și impactul social pe care îl au inovația și designul IKEA. Cele 14 povești vin din toate colțurile globului.

Spre exemplu, Josh, un nomad urban din Berlin, duce o viață plină și are nevoie de mobilă ușoară, pe care să o poată transporta oriunde. Stilul lui este complet diferit față de cel al designerului parizian haute couture Maryam Mahdawi, care propune un interior în care Marie Antoinette  ar putea trăi în zilele noastre, într-un apartament mobilat cu produse IKEA.

Sub tema inovație în design este prezentată povestea fotoliului STRANDMON, fabricat manual în România. În conținutul digital extins găsim și povestea lui Nicolae Mureșan, din Lăpuș, Transilvania, un meșter tapițer născut și a crescut în zonă, ce vorbește cu mândrie despre cum se fabrică scaunul STRANDMON. Filmul despre pasiunea locuitorilor din Lăpuș pentru lucrul manual este disponibil în toată lumea IKEA cu subtitrările aferente.

Experiența digitală – Aplicația Catalogul IKEA

Varianta digitală a catalogului IKEA este disponibilă din 18 august 2017 și conține povestea din spatele editorialelor, prezentată prin mini-documentare video, dar și filme cu sfaturi de transformare a locuinței în casa visată. Rămâne disponibilă varianta de plasare a produselor în încăpere prin funcția de realitate augmentată. Noul meniu este mai intuitiv și ajută utilizatorii să găsească mai ușor obiectele pe care și le doresc.

Prețurile menționate în Catalogul IKEA 2018 includ TVA, sunt maxime și sunt valabile de la 1 septembrie 2017 până la 30 iunie 2018.

În cazul în care ești în căutare de idei de amenajare, dă un click AICI sau pe oricare din articolele de mai jos.

Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies