CARE SUNT PROIECTELE DE RENOVARE PREFERATE DE ROMANI

by admin
0 comment
Când vine vorba de renovări realizate într-un apartament, băile și bucătăriile au prioritate. În schimb, la casă, sunt preferate proiectele menite a crește confortul și a îmbunătăți condițiile de trai, precum termo și hidroizolarea pereților și a acoperișurilor.

În ceea ce priveşte cele mai importante sume investite în renovare, adezivii pentru termoizolare atrag cel mai mare buget, deoarece se folosesc cantităţii mari. Urmează mortarele pentru hidroizolare şi membranele lichide. Adezivii pentru gresie şi faianţă folosiţi în refacerea băilor şi a bucătăriilor sunt pe poziţii inferioare, aceștia fiind utilizați în cantităţi mai mici.

renovare

Sursă foto: inasia.com

Potrivit unei analize a Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii, românii sunt tot mai atenţi la calitatea produselor şi la executarea corectă a lucrărilor.

În ultimii ani, aceştia au devenit mai precauţi în privinţa cheltuielilor pe care le fac şi se informează sau cer sfaturi consultanţilor din magazine şi meşterilor, pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere.

Studiul a mai arătat că cea mai mare parte a clienţilor a înţeles că un cost mic al produsului poate ascunde un cost suplimentar și, la final, valoarea întregii lucrări să fie mult peste cea previzionată, ca urmare a deteriorării sale în timp. Tocmai de aceea, noile tehnologii câştigă teren. Specialiștii Sika spun că în cazul lucrărilor de termoizolare, spre exemplu, vata minerală bazaltică sau panourile termoizolante cu spumă poliuretanică sunt preferate în detrimentul polistirenului. Tendinţa în ceea ce priveşte alte materiale de renovare este de a se utiliza produse ce nu limitează designul, precum adezivii elastici rezistenţi la apă, speciali pentru lipirea sticlei sau sigilanţi şi chituri ce rezistă la mucegaiuri. Siguranţa este de asemenea foarte importantă şi din acest motiv membranele hidroizolante lichide rezistente chimic și la foc sunt tot mai căutate de către români.

Dacă vă pregătiți să vă renovați locuință, vizitați și secțiunile Sfaturi practice și Sfaturi de amenajare ale site-ului, pentru soluții eficiente și idei de decorare. În cazul în care v-a plăcut acest articol, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies