Camerele de supraveghere wireless, un alt mod de monitorizare și interacțiune cu copiii

by admin
0 comment

Copiii nu se mai cresc cum se creșteau odată. Acum noile tehnologii ne ajută să îi supraveghem de la distanță, pentru a ne asigura că sunt tot timpul în siguranță, chiar și când suntem la birou sau la cumpărături.

Sistemele de monitorizare pot fi folosite încă din primele zile de viață ale bebelușului, existând modele ce se montează direct pe pătuț sau într-un colț al încăperii, pentru a acoperi un unghi cât mai larg.

Camerele de supraveghere wireless

Camerele de supraveghere wireless pot fi portabile sau fixe, ele conectându-se ușor la rețeaua de wi-fi a casei pentru a capta toate mișcările din camera monitorizată. De asemenea, ele pot fi bidirecționale (cu mișcare sus-jos) sau multidirecționale (cu mișcări  liniare sus-jos, stânga-dreapta sau circulare).

Calitatea HD a imaginii, accesarea de la distanță prin intermediul internetului și modul de vizionare nocturnă pe bază de infraroșu, ce pornește automat atunci când gradul de luminozitate scade, sunt câteva din atribute acestor dispozitive moderne.

Verificarea copilului dintr-o privire, “pinch” pentru zoom-in şi out dintr-o mişcare, posibilitatea redării unui cântec de leagăn pentru buna dispoziţie a copilului, capturarea imaginilor şi clipurilor video pe dispozitivul mobil sau pe cardul MicroSD de până la 32 GB sunt alte câteva funcții utile.

Camera poate trimite și notificări în cazul unor evenimente specifice. Un senzor de temperatură monitorizează constant camera şi ne avertizează atunci când încăperea devine prea călduroasă ori prea rece, pentru ca mediul în care se află copilul să fie unul cât mai sigur și mai confortabil. Aceasta mai poate detecta și mişcarea şi zgomotele puternice (cum ar fi plânsul) şi ne poate informa în cel mai scurt timp despre situație. Astfel, putem interacţiona cu copilul aflat la distanţă pentru a-l liniști prin intermediul dispozitivului audio inclus în multe din aceste dispozitive. Se elimină astfel nevoia unui baby-phone sau a unui video-phone.

Cum se utilizează?

Camerele de supraveghere wireless din ziua de azi sunt tot mai ușor de utilizat și de setat. Spre exemplu, în cazul D-Link, aplicaţia gratuită mydlink Baby este folosită pentru a conecta telefonul mobil la cameră în primul rând pentru a o configura printr-o interfață intuitivă, apoi pentru a o controla de la distanță și a interacționa cu copilul atunci când suntem plecați sau când ne aflăm într-o altă încăpere.

Camerele de supraveghere D-Link sunt disponibile online, pe emag.ro.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies