Vine o vreme în viața noastră când trebuie să amenajăm camera unui copil, fie că este al nostru, al unui frate sau al unui prieten drag. Un proiect emoționat și extrem de plăcut, indiferent de postura în care ne aflăm!


Sursă foto: maryhop.com
O cameră de bebeluș se decorează în funcție de sexul acestuia, dar și în funcție de personalitatea părinților. Pentru o fetiță optăm adesea pentru materiale diafane și nuanțe pudrate de roz, galben sau lila.


Sursă foto: decaleco.com
Pentru băieței trecem la bleu, gri sau verde.


Sursă foto: Pinterest
Albul este o variantă unisex.


Sursă foto: printmeposter.com


Sursă foto: home-designing.com
Dar sunt părinți care preferă stilul scandinav, spre exemplu, stil care este definit de pereți albi, de linii simple și drepte, de mobilier aproape deloc ornamentat și, cel mai adesea, de combinații de alb și negru asezonate cu pasteluri. Atunci acest lucru se va reflecta și în amenajarea dormitorului copilului.


Sursă foto: sheknows.com
Sau poate vorbim de un cuplu pasionat de muzică ori de activități sportive. Hobby-urile lor se vor regăsi în decor, încercând astfel să le transmită mai departe copilului.


Sursă foto:Sursă foto: plebio.com


Sursă foto: Sursă foto: socialphy.org
Astăzi sunt foarte în vogă și amenajările Montessori. Nu știți ce sunt acestea? Reiau aspecte pe care le-am inclus într-un articol dedicat stilului și de care trebuie să se țină seama pentru realizarea schemei de decorare, conform livingmontessorinow.com:
- Să se folosească materiale naturale (pe cât posibil);
- Spațiul să fie atent securizat, pentru ca cel mic să nu cadă și se rănească de colțurile pieselor de mobilier (baby-proofing);
- Mobilierul folosit să aibă dimensiuni adaptate pentru un copil;
- Patul să fie la nivelul podelei;
- Pe peretele alăturat sau pe cel opus patului să fie montată o oglindă de mari dimensiuni în care copilul să se poată vedea și în care să poate observa spațiul care îl înconjoară;
- Fotografiile și tablourile să fie prinse pe perete la înălțimea copilului sau cât mai aproape de aceasta;
- Rafturile să fie montate cât mai jos;
- Ușa să stea tot timpul deschisă și să aibă montată o poartă de protecție, pentru ca cel mic să vadă tot timpul ce se întâmplă și în afara spațiului său, fără a fi tentat să îl părăsească.


Sursă foto: nikkiikkin.com
Dar indiferent de stilul de amenajare ales, entuziasmul nu trebuie să lipsească o secundă. Pentru că fiecare strop de energie bună pe care îl punem în acel decor va contribui la creșterea armonioasă a copilului. Eu așa cred! 🙂
O IDEE DIY PENTRU CAMERA COPILULUI
Pentru a da un plus de personalitate camerei copilului putem realiza câteva proiecte DIY (*DIY = Do-It-Yourself). Spre exemplu, o lustră sub formă de balon cu aer, potrivită atât pentru camera unui băiețel, cât și pentru cea a unei fetițe.
Sursă foto: Pinterest
Globul de hârtie îl găsiți cam în orice magazin de bricolaj și costă în medie 10-20 lei, în funcție de dimensiune, coșuri sigur sunt în magazinele sau la raioanele de decorațiuni, iar sfoară, panglică și pânză pentru săculeți au la orice mercerie sau magazin de art and hobby. Bugetul pentru un astfel de proiect nu este mare, partea de amenajare propriu-zisă este cea care are nevoie de resurse mai importante. Dar despre cum facem rost de bani pentru a decora camera mult visată a bebelușului nostru vom vorbi altă dată. Acum doar ne lăsăm imaginația să zburde și căutăm idei de pus în practică.
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.