#BraveCut, un act de sustinere a neinfricatilor ce lupta impotriva cancerului

by admin
0 comment

Se spune că în viață trebuie să plantezi un pom, să faci un copil și să construiești o casă. Ordinea și-o stabilește fiecare. Cumva, odată cu maturizarea și bifarea acestor repere, mi-am propus să fac lucruri ce depășesc orizontul familiei mele.

Nu scriu adesea despre cauzele pe care le susținem ori despre donațiile pe care le facem, pentru că toate acestea le simt ca pe lucruri intime. Le facem pentru că vrem, nu pentru a defila cu ele în public. Încerc să învăț să nu judec acțiunile altora și nici să am impresia că sfaturile și acțiunile mele sunt bune și universal valabile. Discret, treptat, îmi văd de cele în care cred!

Sunt însă acte de susținere atât de simple pe care le putem face pentru cei din jur, pentru cei care luptă cu boala, sărăcia, discriminarea… Și lista poate fi atât de lungă… Astăzi am ales ca în acest articol să îți vorbesc despre cel mai simplu gest pe care îl poți face pentru bolnavii de cancer. Un gest care nu implică bani. Sunt convinsă că ai face-o și că o faci dacă poți, dar uneori propria viață ne-o ia înainte și ne consumă fiecare leu câștigat cu greu!

#BraveCut

BraveCut este o inițiativă a Fundației Renașterea menită a colecta păr pentru realizarea de peruci destinate neînfricaților ce luptă cu cancerul. Poți dona minim 15 cm de păr, indiferent că a fost sau nu vopsit. Eu am donat 22 cm, după ce nu m-am tuns circa un an de zile. Ce efort a implicat asta pentru mine? Zero! Ce impact are asupra bolnavilor? Uriaș!

Știai că pentru realizarea unei peruci este nevoie de opt codițe de păr, iar costul acesteia este de aproximativ 150 de euro?

Îți las aici lista saloanelor partenere.

Dacă ești dintr-un oraș în care nu există niciun coafor afiliat, te poți tunde oriunde, ca apoi să trimiți codița prin poștă sau curier la adresa Str. Virgil Pleșoianu 97, sect. 1, București – Fundația Renașterea. Sunt convinsă că dacă îi contactezi, te vor ajuta cu informațiile de care ai nevoie. Eu ți-am scris mai sus tot ce știu, după ce m-am documentat de pe canalele oficiale ale fundației, dar și de pe alte bloguri.

Credit foto: Lilebuba Photography

Ea este Alisia, nepoata mea și știu că într-o zi va face primul ei #BraveCut. Poate vom merge împreună în alte câteva luni. La 11 ani, Alisia descoperă importanța voluntariatului și a gesturilor mici ce pot face diferența în comunitatea în care trăiește. Alturismul și credințele ei mă fac atât de mândră și încrezătoare!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies