BOILERELE ELECTRICE, CE SUNT ȘI CE FAC

by admin
0 comment

Printre cele mai populare opțiuni de încălzire a apei, boilerele electrice sunt potrivite în special pentru locuințe individuale, neracordate la un sistem public de alimentare. Ele sunt însă o soluție viabilă și în spații de birouri, în spații comerciale sau în hoteluri și pensiuni.

boiler

Boilerele rezolvă relativ rapid problema apei calde, cele mai uzuale modele având o capacitate cuprinsă între 10 l și 150 l. Pentru cele de peste 100 l, timpul de încălzire este ceva mai ridicat, în mod evident, însă odată ajunsă la temperatura dorită, apa poate fi stocată în boiler pentru o utilizare ulterioară, recipientul funcționând ca un termos uriaș.

Astăzi, multe modele sunt prevăzute cu display digital și/sau telecomandă, funcții de programare diverse și putere de încălzire ajustabilă.

Ce este boilerul?

Boilerul este un recipient de încălzire a apei, confecționat din tablă de oțel emailată, acoperită cu vopsea durabilă. El este prevăzut cu racorduri ce permit intrarea apei reci și ieșirea celei calde.

Pentru reducerea pierderilor de căldură, boilerele sunt izolate cu spumă de poliuretan. Supapele de siguranță cu care sunt prevăzute reduc riscul de supraîncălzire și de creștere a presiunii peste limita admisă. Aceste sisteme întrerup alimentarea electrică atunci când depistează depășiri de nivel.

Buna funcționare a unui boiler depinde și de anodul de magneziu, care, spun specialiștii, trebuie înlocuit anual.

În funcție de ce alegem boilerul?

Atunci când cumpărăm un boiler trebuie să ținem seama, în primul rând, de consumul mediu de apă menajeră dintr-o zi și de numărul de persoane din gospodărie sau din spațiu în care va fi montat. Dacă există și alte surse de încălzire a apei (centrală, panou solar, rețea publică etc.), atunci capacitatea boilerului poate fi ceva mai redusă, recipientul fiind folosit în special pentru a face rezerve. Cu cât boilerul este mai mare, cu atât avem nevoie de mai mult spațiu pentru a-l monta.

Tipuri de boilere:

  1. boilere pe lemne – tot mai puțin folosite;
  2. boilere electrice – printre cele mai populare opțiuni;
  3. boilere pe gaz – cea mai frecventă alternativă la cele electrice;
  4. boilere termoelectrice – pot funcționa prin conectarea la panouri solar.

Boilere Tesy sunt recunoscute la nivel internațional pentru anduranța și eficiența lor, ele fiind prevăzute cu protecție interioară și oferind un consum de energie mic. În plus, modelele au și o garanție de până la doi ani de zile. Iată câteva modele de 50 l, 80 l și 100 l. Pentru alte achiziții necesare bunei funcționării a locuințe, apăsați AICI.

Dacă v-a plăcut articolul despre boilere electrice, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies