Becuri inteligente de la IKEA

by admin
0 comment

IKEA lansează primul său produs de mobilier complet digital, becurile inteligente și aplicația TRÅDFRI și face astfel un nou pas în direcția Smart Homes. Aplicația ajută utilizatorii să configureze lumina din casă prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei și face parte din gama Smart Lighting (ce include soluții de reglare a intensității luminoase, de schimbare de la lumină caldă la lumină rece, dar și de personalizare a luminii în funcție de activitatea desfășurată).

becuri inteligente

Sursă foto: IKEA

Tehnologia există de câțiva ani, însă până acum nu a fost adaptată nevoilor pe scară prea largă. Prin vizite acasă și chestionare adresate consumatorilor, retailerul suedez a descoperit două provocări ce trebuiau rezolvate pentru a oferi soluții inteligente de iluminat celor mai mulți oameni:

„Cercetarea ne-a arătat că tehnologia care a existat până acum pe piață a fost considerată prea scumpă și greu de înțeles. Cu toate acestea în minte, ne-am dorit să facem soluțiile noastre de iluminat inteligent ușor de folosit și accesibile,” – Björn Block, Business Leader pentru IKEA Home Smart

Din octombrie 2016, IKEA a lansat pe patru piețe un proiect pilot cu o selecție de produse pentru iluminat inteligent (ex: LED-uri, panouri luminoase și pentru ușile dulapurilor). Pe 31 martie 2017, toată gama Smart Lighting vor fi disponibile în magazinele din Europa și America de Nord, inclusiv câteva produse noi precum telecomanda wireless pentru reglarea intensității luminoase, un senzor de mișcare și o aplicație.

Iluminatul inteligent îi ajută pe oameni să adapteze lumina pentru activitățile pe care le fac acasă și să creeze atmosfera dorită. IKEA Smart Lighting este o soluție pe care o instalezi singur și cu care te poți juca așa cum îți dorești, fără să ai nevoie de un electrician și de cabluri. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești becurile din casă cu becuri TRÅDFRI LED. Atunci când folosesc telecomanda sau aplicația TRÅDFRI, oamenii pot adapta lumina din casă după bunul plac prin: reglarea intensității luminoase, trecerea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii pentru a crea atmosfera dorită.

„Cu ajutorul aplicației puteți alege de exemplu o lumină pentru dimineața devreme, o alta pentru seara târziu și un alt tip de lumină pentru gătit și lucru acasă. La fel ca și în cazul altor produse de iluminat din gama IKEA, ne-am străduit să facem aplicația cât mai simplu de folosit,” a adăugat Björn Block.

Smart Lighting este cel de-al doilea pas făcut de IKEA în proiectul IKEA Home Smart, care a început odată cu lansarea produselor de încărcare wireless pentru telefoane în 2015. Compania vede un potențial mare în acest tip de business, pregătind și alte lansări în anii următori.

„Scopul IKEA Home Smart nu este de crea gadget-uri. Ci de a face toată gama noastră de produse mai funcțională prin integrarea tehnologiei în oferta de mobilier și decorațiuni,” – Jeanette Skjelmose, Business Area Manager for Lighting and IKEA Home Smart

Colecția Smart Lighting include:

LED-uri TRÅDFRI și telecomandă, hub TRÅDFRI și aplicație, kit de senzori de mișcare TRÅDFRI, mai multe kit-uri de reglare a intensității luminii, panouri luminoase FLOALT LED și uși cu lumină JORMILIEN LED pentru dulapurile de bucătărie METOD și uși cu lumină SURTE LED pentru dulapurile BESTÅ.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies