Bagajul pentru o zi al lui Adrian, editia de vara

by admin
0 comment

Eu sunt responsabilă cu făcutul bagajelor și când plec în vacanță sau cu treabă și când nu plec :). Cumva a devenit o obișnuință să pregătesc valizele întregii familii când avem de făcut un drum. Copilului nu am ce să îi pretind, nu are nici 2 ani. Iar soțului… Să zicem că e mai simplu și mai rapid să mă ocup eu. 🙂

Bagajul pentru o zi al lui Adrian, ediția de vară

Pentru o seară petrecută departe de casă, fie că merge cu mașina sau zboară cu avionul, vara, Adrian are de cele mai multe ori în geamantan următoarele:

  • O cămașă curată
  • O pereche de pantaloni la dungă
  • Un sacou ori un costum (dacă impune situația)
  • 1-2 tricouri casual
  • O pereche de pantaloni casual (de obicei pleacă îmbrăcat în ei)
  • Un tricou și un șort pentru dormit
  • O pereche de șosete
  • O pereche de indispensabili
  • Produse de îngrijire personală (periuță de dinți, pastă, parfum, antiperspirant etc.)
  • Încărcător pentru telefonul mobil
  • Curea
  • Pantofi (opțional, pentru că poate fi suficientă perechea cu care e încălțat)

Valiza cu care călătorește este la dimensiuni standard acceptate în orice cabină de avion (55 x 40 x 20 cm).


În compartimentul cu plasă al bagajului am pus într-un mini-portfard periuța de dinți electrică, pasta și parfumul. Alături am așezat deodorantul stick, încărcătorul telefonului, cureaua, o pereche de șosete și una de indispensabili. Când termină de folosit și purtat oricare dintre aceste lucruri și le pune la loc în compartimente, păstrând astfel în ordine conținutul valizei.

Numărul pieselor vestimentare depinde un pic de scopul deplasării și de mijlocul de transport. După cum scriam și în enumerarea de mai sus, uneori ia costum cu el, alte ori doar cămașă cu pantaloni la dungă și poate un sacou. Pentru că la hotel are mereu prosoape și papuci, nu îi îndes niciodată geamantanul cu așa ceva.

Cum împachetez hainele să nu se șifoneze

Tricourile polo (cu guler) le pliez mereu în două, pe lung, apoi le mai pliez o dată pe lat. Mânecile sunt împăturite între cele două jumătăți ale tricoului, iar gulerul este mereu ridicat și nu depășește tivul. Pare mai complicat în scris, dar în poză se vede clar cât de simplu este.Ridicate las și gulerele cămășilor după ce am închis al doilea nasture de sus și poate unul, aleatoriu, pe la jumătate. Dacă bagajul nu este prea plin, pe ele le las mereu la suprafață și prind benzile elastice ale bagajului pentru a le menține în poziție indiferent dacă geamantanul stă în picioare sau culcat.

Când bagajul este plin, aleg să mut cămășile în compartimentul cu plasă și să pun produsele de îngrijire personală într-un portfard mai mare, în interiorul valizei. Mereu rămâne loc pe laterale pentru ele, cât și pentru o extra pereche de încălțări și accesorii.


Ca să folosesc cât mai eficient spațiul, șosetele le pun cel mai adesea în bucla curelei sau în interiorul perechii de pantofi.


Pantofii sunt mereu împachetați în pungi de plastic pentru a nu avea contact cu restul lucrurilor. Tot în pungi ajung și hainele purtate, mai ales când vorbim de o călătorie de mai multe zile.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

7 reguli de făcut bagajul într-o manieră eficientă

Cum despachetăm hainele la destinație și ce facem cu hainele murdare


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies