Avantajele alegerii unei tamplarii de calitate

by admin
0 comment

Siguranţa şi confortul sunt două aspecte foarte importante pentru fiecare dintre noi, mai ales acasă. Aşa că le avem în minte cam de fiecare dată când facem o alegere. Să vorbim, spre exemplu, de ferestre şi uşi, care au un rol foarte important în această ecuaţie.

În acest sens, compania Veka a făcut o listă cu lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem tâmplăria casei noastre. Iată-le:

#1 Materialul și structura tâmplăriei

Față de ramele clasice din lemn sau cele din aluminiu, profilele PVC (policlorură de vinil) pot asigura cel mai bun coeficient de izolare termică și fonică în condiţiile unui raport calitate-preț superior. Izolarea este cu atât mai bună cu cât profilul tâmplăriei este compus din mai multe camere interioare, iar el este încastrat cât mai bine în zid.


Recomandarea Veka:

Pentru clima din țara noastră, profilele PVC care cuprind cel puțin 5 camere interioare de izolare și o lățime de încastrare în zid de minimum 70 mm.


tamplarie de calitate

Sursă foto: Veka

#2 Calitatea sistemelor de tâmplărie cu geam termoizolator

Un profil puternic este completat de un pachet de sticlă adecvat, care cuprinde două sau trei foi de geam. Acest sistem modern izolează mai bine din punct de vedere termic și fonic, față de cel clasic, compus dintr-o singură foaie de geam. Totodată, el asigură și un confort termic crescut, limitând pierderile de căldură. În lunile de vară, sticla reflexivă respinge cu succes razele arzătoare ale soarelui, păstrând casa răcoroasă. Sistemele de umbrire precum obloanele (metoda tradițională de umbrire) sau rulourile (cea mai modernă soluție de umbrire a ferestrelor) protejează ferestrele împotriva radiațiilor solare și a intemperiilor și reduc și mai mult nivelul de zgomot. Ele au și marele avantaj de a oferi mai multă intimitate căminului.

#3 Economie de timp și bani

Spre deosebire de tâmplăria tradițională din lemn, profilele de tip PVC sunt foarte ușor de curățat și întreținut, economisind astfel timp pe care îl poți petrece în compania celor dragi. În plus, economisiți și bani, ferestrele fiind unele dintre cele mai importante achiziții pentru casă, ele având o durată de viață estimată la până la 50 de ani (în cazul profilelor de clasă A).

tamplarie de calitate

Sursă foto: Veka

#4 Încredere și siguranță

Ferestrele sunt componente esenţiale într-o casă, atât din punct de vedere structural, cât și estetic, fiind primele care se remarcă atunci când pășești într-o locuință. Însă tot acestea, atunci când nu sunt alese corespunzător, se transformă în puncte slabe ale casei, fiind calea de acces preferată de hoți în peste 30% din cazurile de efracție.

Siguranța tâmplăriei este garantată de un sistem de feronerie complex, care cuprinde mai multe puncte de închidere. De obicei, o fereastră obișnuită prezintă 3 puncte de închidere, dar sistemele de feronerie moderne ajung și până la 5-6 puncte. Mai mult, pentru o protecție antiefracție sporită, VEKA propune profile de clasa A, capabile să asigure o protecţie cu 20% mai bună împotriva smulgerii şuruburilor feroneriei (comparativ cu clasele inferioare).

#5 Design atractiv, adaptat nevoilor tale

Profilele PVC de la VEKA sunt disponibile într-o gamă variată de culori, de peste 50 de variante de folieri în culori RAL, imitații de lemn sau folieri metalice termorefractare. Astfel ele pot fi alese pentru a complimenta decorul locuinței, creând un ambient armonios.


Poate te-ar mai interesa să citești și:


Dacă ți-a plăcut articolul despre alegerea unei tâmplării de calitate, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies