Asa arata o parte din colectiile sustenabile IKEA realizate din deseuri

by admin
0 comment

De câțiva ani deja încerc să duc o viața cât mai sustenabilă. Este meritul prietenilor de la EFdeN, un ONG care face proiecte remarcabile pentru o lume mai bună și mai responsabilă, de la care învăț permanent ce schimbări pot adopta pentru a trăi cu mai multă considerație față de mediu și comunitate. Ca un modest voluntar al lor am scris pe blog tot ce am deprins de la ei. Și tot pe blog găsiți informații și despre două dintre casele 100% sustenabile pe care le-au proiectat și cu care au câștigat competiții internaționale.

IKEA este una dintre companiile care pe lângă tradiția sa și durabilitatea și versatilitatea produselor, atrage noi categorii de clienți prin gamele sustenabile pe care le lansează. Eu sunt unul dintre ei! Recent, retailerul a anunțat în cadrul Democratic Design Day, mai multe inițiative ce fac parte din procesul prin care compania își dorește să devină tot mai responsabilă față de oameni și de planetă. Printre acestea se numără o colecție ce utilizează deșeuri din plastic recuperate din Marea Mediterană, un prototip pe bază de plante pentru a înlocui carnea din chifteluțele suedeze și o colaborare cu designerul Tom Dixon pentru a crește plante în mediul urban.

„Oamenii își doresc un stil de viață mai sustenabil, iar ambiția noastră este să îl facem mai atractiv și accesibil pentru cât mai mulți oameni. De aceea, alături de partenerii noștri, explorăm multe soluții noi și interesante.” – precizează Torbjörn Lööf, CEO Inter IKEA Group.

colectie sustenabila

Sursă foto: IKEA

colectie sustenabila

Sursă foto: IKEA

colectie sustenabila

Sursă foto: IKEA

Soluții pentru un stil de viață sustenabil și inițiative la Democratic Design Days 2019:

Inițiative:

  • MUSSELBLOMMA – o colecție realizată parțial din plastic recuperat, care provine din Marea Mediterană. Lansarea pe piețele selectate va avea loc în 2019.
  • Poliester reciclat – ca parte din transformarea într-o afacere circulară, IKEA are ca scop înlocuirea tuturor produselor textile din poliester virgin cu poliester reciclat până în 2020.
  • O nouă colaborare cu Liga Mondială de Surf (WSL), un parteneriat în care IKEA și WSL vor colabora pentru un proiect de conștientizare cu privire la provocarea climatică și vor inspira acțiuni de reducere a poluării plastice în oceane.
  • Clima și aerul curat – IKEA se alătură Coaliției pentru Climă și Aer Curat (CCAC) pentru a da mai departe ceea ce a învățat din inițiativa Better Air Now și a dezvolta soluții pentru arderea reziduurilor de culturi și reducerea poluării aerului*

Inițiative recent anunțate și în curs de desfășurare:

  • SAMMANLÄNKAD – o colecție în colaborare cu Little Sun și fondatorul său, artistul Olafur Eliasson. Ambiția din spatele colecției este de a oferi instrumente pentru viața de zi cu zi, acolo unde energia regenerabilă contribuie la o viață mai bună și independentă.
  • Chifteluțe alternative – un prototip al noilor chifteluțe alternative, fabricate din proteine pe bază de plante și cu aspect, gust și textură de carne.
  • Dezvoltarea urbană – noutăți despre colaborarea Tom Dixon prin care IKEA explorează soluții accesibile pentru a crește plante și legume acasă.
  • FÖRÄNDRING – o colecție realizată din paie de orez, un reziduu care în mod tradițional este ars, acest lucru contribuind la poluarea locală a aerului. Lansarea va avea loc pe anumite piețe în toamna anului 2019.

„Din propria noastră istorie știm că provocările se pot transforma în oportunități și inovații. Timp de mulți ani, sustenabilitatea a fost o parte integrantă a afacerii noastre și a modului în care proiectăm produsele. Pentru a face următorul pas pe drumul nostru de a inspira și de a dezvolta o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni, vom aborda în continuare consumul care produce deșeuri. Desigur, nu putem realiza acest lucru decât prin intermediul unor colaborări prin care ne dorim să rezolvăm unele dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm.” – Lena Pripp Kovac, Head of Sustainability, Inter IKEA Group

*Coaliția pentru Climă și Aer Curat (CCAC) este un parteneriat voluntar al guvernelor, al organizațiilor interguvernamentale, al întreprinderilor, al instituțiilor științifice și al organizațiilor societății civile care se angajează să îmbunătățească calitatea aerului și să protejeze clima prin acțiuni de reducere a poluanților climatici de scurtă durată.

FÖRNYAD, colecție jucăușă care celebrează viața studențească modernă

Tot o nouătate este colecția limitată FÖRNYAD, care din 31 mai este disponibilă în magazinul IKEA din Băneasa și care celebrează viața de zi cu zi a elevilor și studenților moderni. Ea este rezultatul colaborării cu Sarah Andelman, Director de Creație colette, un fost renumit magazin concept, din Paris și cu designerul din New York, Craig Redman, cunoscut pentru personajul în formă de ou Darcel Disappoint.

Sursă foto: IKEA

Sursă foto: IKEA

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies