Arta de a face patul

by admin
0 comment

De multă vreme îmi propun să fac un proiect de bed settings sau mai pe românește cum să așezi patul să arate bine. Asta pentru că primul lucru pe care îl vezi când pășești într-un dormitor este însuși patul – king, queen, twin, single…

Nici nu mai contează dimensiunea, ochii tot acolo fug de cum ai deschis ușa. Iar uneori nu este suficient doar să arunci o cuvertură ori să întinzi plapuma. Dar negreșit trebuie să faci asta!

lenjerii de pat kika

Sursă foto: kika

Nu toți știm sau putem să aranjăm paturile precum cele din reviste, cu tot felul de perne decorative, pături și blănuri. Uneori nici nu avem timp pentru asta zi de zi. Dar putem face câteva lucruri de bază

#1 Alege o lenjerie de calitate cu un model interesant.

Treaba asta ne poate scuti de cuvertura aceea mare, de care ne încurcăm mereu și pe care nu prea știm unde să o punem când nu este pe pat. Dacă ți-e greu să alegi între zecile și sutele de modele, go all white. O lenjerie albă din bumbac va arăta de fiecare dată impecabil. Singurul dezavantaj este că trebuie schimbată la câteva zile. O pată de murdărie pe un așternut alb strică tot. La fel și o lenjerie care s-a decolorat ori s-a îngălbenit. Dacă nu vrei să o scoți din uz imediat, ar fi bine să o acoperi cu o cuvertură.

Povestea asta cu bed settings mi-a fost alimentată și de oferta actuală de la kika. Lenjeriile duble din colecția Vogue costă doar 99 lei/bucata și sunt chiar o afacere bună dacă vrei să îți înfrumusețezi patul.

Uite, spre exemplu, lenjeria Vogue Popard, potrivită pentru un pat king size, cu cearșaf de 220 x 240 cm și husă de pilotă de 220 x 220 cm. Ea vine și cu două fețe de pernă de 50 x 70 cm.

lenjerii de pat kika

Sursă foto: kika

#2 Păturile decorative pot da un plus de personalitate

Dacă așternutul este frumos, nu merită să îl acoperim. Dar putem pune la picioarele patului o pătură decorativă, doar așa, pentru un aer mai sofisticat. Sau putem suprapune două cu texturi și dimensiuni diferite. Când nu le folosim pot sta foarte bine într-un coș ornamental.

lenjerii de pat kika

Sursă foto: kika

Îmi place mult acest model de pătură pentru că are o culoare ce se poate asortată ușor, iar textura din microfibră o face călduroasă și foarte plăcută la atingere.

Lângă pături și pleduri merg grozav și cu câteva perne ornamentale, nu doar în dormitor, ci și pe canapeaua din living. Dacă mă întrebi pe mine, mixtul între perne pătrate și dreptunghiulare scoate și mai mult în evidență diferitele imprimeuri de pe material.

lenjerii de pat kika

Sursă foto: kika

# 3 Joacă-te cu pernele ornamentale

Seara le putem folosi ca perne suport sub cele pentru dormit pentru a sta cât mai confortabil la televizor ori pentru a lectura în tihnă o carte. Peste noapte merg stivuite rapid într-un coș, iar dimineața le punem în fața pernelor utilizate pentru odihnă, înviorând astfel ambientul.

În living le putem schimba de la un sezon la altul jucându-ne cu culorile și texturile. Transformarea va fi vizibilă, fără a fi nevoie să cheltuim o avere.

lenjerii de pat kika

Sursă foto: kika

Modelul de perne din poză se numește Aquarell și costă 54,99 lei, în format 45 x 45 cm și 49,99 lei, în format 30 x 50 cm.

#4 Cuvertura, truc magic sau măiestrie?

Cuvertura poate fi cea mai bună soluție pentru a acoperi tot, dar absolut tot ce e pe pat. Atenție însă ca pilota să fie bine întinsă dedesubt, iar pernele așezate deasupra ei. Altfel vom crea o movilă. Pernele pot sta chiar și peste cuvertură, amestecate cu câteva cu huse decorative în tonuri complementare. Dar asta doar dacă nu sunt șifonate!

Dacă vă plac texturile puteți pune peste cuvertură o pătură și/sau o blană. Va fi totul mult mai elaborat la final.

Mulți dintre noi se bazează pe faptul că dacă avem musafiri nu intră taman în dormitor și e suficient să închidem ușa pentru a masca dezordinea. Parțial adevărat. Dar dacă musafirii rămân peste noapte, nu ai vrea să le pregătești o cameră frumoasă în care să se simtă confortabil?

#5 Draperii pentru un ambient plăcut și un somn odihnitor

De când am schimbat toate draperiile din casă cu unele groase, prin care nu trece lumina, calitatea somnului familiei mele a crescut. E demonstrat științific că dormi mai bine când e întuneric în încăpere decât atunci când licărește o lampă într-un colț sau becul unui stâlp de iluminat public bate direct în geam. Așa că investiția a meritat din plin!

draperii kika

Sursă foto: kika

Interesant este faptul că la kika poți găsi perdele și draperii gata cusute sau metraje, dacă ai nevoie de unele la o dimensiune anume. În cazul în care am ales niște draperii pline, pentru a nu încărca peste măsură ambientul camerei, putem opta pentru un set de perdele vaporoase, din materiale fluide. Eu prefer perdelele albe, simple, ca acestea, pentru că pot asorta oricând la ele o pereche nouă de draperii. Iar o astfel de schimbare este rapidă, vizibilă și nu presupune un cost foarte mare.

Pe site-ul kika găsești periodic oferte la diferite categorii de produse, iar acum, la început de an, chiar sunt reduceri importante la sute de produse.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies