ARHITECTURA: CARE SUNT CELE MAI INALTE 10 CLADIRI DE BIROURI DIN BUCURESTI

by admin
0 comment
Peisajul arhitectural bucureștean s-a schimbat vizibil în ultima decadă. A contribuit masiv boom-ul imobiliar din perioada 2004-2008, care a adus pe piață sau a creat premisele dezvoltării de noi clădiri ancoră pentru zone renumite ale Capitalei. Piața Victoriei, spre exemplu, a fost primul pol de office. Apoi s-a dezvoltat nordul. De la clădiri de puțin peste zece etaje, s-a ajuns la unele de aproape trei-patru ori mai mari.

Iată care sunt cele mai impozante zece clădiri de birouri existente în prezent în București.

cele mai inalte cladiri de birouri

Sursă foto: Regatta Real Estate

Locul 1: Sky Tower

Clădirea are 37 de etaje și 137 m, cu circa 1.100 mp pe fiecare etaj. Pentru construcția ei s-au folosit 50.000 mc de beton și peste 8.000 tone de oțel. Sky Tower se află în proprietatea Raiffeisen Property International GmbH.

cele mai inalte cladiri de birouri

Sursă foto: Regatta Real Estate

Locul 2: Bucharest One

Blocul de birouri Bucharest One are 120 m înălțime și 23 de etaje. El a fost finalizat la sfârșitul lui 2015 și are o suprafață închiriabilă de aproape 54.000 mp și peste 700 de locuri de parcare. Clădirea face parte din portofoliul Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

cele mai inalte cladiri de birouri

Sursă foto: Regatta Real Estate

Locul 3: Tower Center International

Pe locul al treilea al clasamentului se află Tower Centre International, care măsoară 107 m, are 25 de niveluri și peste 24.500 mp suprafață închiriabilă. Proiectul amplasat în apropiere de Piața Victoriei poartă semnatura companiei Westfourth Architecture și îi aparține omului de afaceri Ioannis Papalekas.

cele mai inalte cladiri de birouri

Sursă foto: Regatta Real Estate

Locul 4: BRD Tower

Clădirea BRD – Group Societe Generale, din Piața Victoriei, este a patra ca înălțime în topul imobilelor de office din Capitală. Cu 19 etaje și 87 m, ea a fost inaugurată în anul 2004, fiind câțiva ani buni la rând cea mai mare clădire de birouri din București.

cele mai inalte cladiri de birouri

Sursă foto: Regatta Real Estate

Locul 5: Nusco Tower

Nusco Tower are o înalțime de 84 m, 19 etaje și o suprafață închiriabilă de aproape 25.000 mp. Amplasată în zona Aurel Vlaicu – Pasajul Pipera, clădirea este proprietatea fondului de investiții Globalworth.

nusco-tower

Locul 6: Euro Tower

Locul șase este ocupat de Euro Tower, cu 80 m înălțime. Dezvoltat în 2010 de compania Cascade Group, controlată de fondul de investiții britanic EDPC, proiectul este situat în apropierea stației de metrou Ștefan cel Mare și a fost prima clădire ecologică de birouri din Capitală.

Cascade_Euro_Tower_1

Locul 7: City Gate

City Gate este a șaptea cea mai înaltă clădire din piața de office bucureșteană. Ea are 18 etaje, o suprafață închiriabilă de 46.000 mp și a fost inaugurată în 2009, în zona Casei Presei, de GTC România și Bluehouse Capital.

cele mai inalte cladiri de birouri

Locul 8: Cathedral Plaza

Locul opt este ocupat de Cathedral Plaza, clădire dezvoltată de Willbrook Management în apropierea Catedralei Sf. Iosif. Ea are 19 etaje, o înalțime de 75 m și o suprafață închiriabilă de 15.000 mp. În prezent se află în portofoliul Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

cele mai inalte cladiri de birouri

Locul 9: Crystal Tower

Cu o înălțime de 72 m și 14 etaje, Crystal Tower este a noua cea mai mare construcție de birouri din peisajul bucureștean. Amplasată în apropiere de Piața Victoriei, aceasta are 14 etaje, 20.000 mp suprafață închiriabilă și este deținută de Search Corporation.

cele mai inalte cladiri de birouri

Locul 10: Bucharest Financial Plaza

Clasamentul este închis de Bucharest Financial Plaza, o clădire de 70 m și 18 etaje, ce se află în proprietatea BCR.

Financial_Plaza_Bucuresti_1

Topul a fost realizat de Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanță imobiliară cu capital românesc.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies