Aranjarea mesei folosind accente montane

by admin
0 comment

Ritualul mesei nu este doar despre bucatele pe care le așezăm în față, ci și despre modul în care creăm ambianța potrivită. Asta e părerea mea! În momentul în când mâncăm trebuie să savurăm fiecare preparat în parte, să îi simțim aroma, să ne bucurăm și să ne relaxăm. Nu-i așa că atunci când mănânci pe fugă parcă nu îți mai amintești niciun gust? 

Când am timp, îmi place să mă joc cu ce am prin casă și să fac pentru familia mea un cadru agreabil de servit masa, chiar dacă nu este un eveniment special. Din primăvară și până în toamnă, atunci când vremea este suficient de prietenoasă, mâncăm pe terasă, la aer. Așa că prima schemă de amenajare din această lună am încercat-o acolo.

aranjarea mesei

De-a lungul anilor am tot adunat conuri de brad și secțiuni de copac pe care le folosesc în special la Crăciun. În rest stau ascunse în cămară. Mi s-a părut nedrept, așa că le-am scos la lumină să spun căldurii să ne mai dea un mic răgaz. Am ales ca element central un pui de molid plantat de mine în urmă cu un an (citește aici toți pașii, dacă vrei să plantezi și tu unul).

Înainte de a mă apuca de ornat masa, am făcut din câteva conuri și o bucată de sfoară o ghirlandă. Se va strecura foarte bine printre preparatele culinare.

Ca și cromatică am ales maro și verde. Tacâmurile le-am învelit în șervețele și le-am legat cu sfoară, apoi le-am așezat peste niște farfurii din sticlă transparentă. Pentru că n-am avut un napron cu un imprimeu potrivit, iar fără decorul era prea golaș, am făcut un artificiu și am suprapus două suporturi de farfurie din bambus, de la Ikea. Cromatic s-au potrivit perfect, chiar dacă nu au deloc iz montan (acum n-am pace până nu îmi iau sau îmi fac un napron potrivit cu tema asta :)).

Tot de la IKEA mai aveam suporturile și lumânările, cilindrul cu conuri și sticla cu dop de cauciuc. Mi s-a părut că fac casă bună toate împreună.

aranjarea mesei

aranjarea mesei

aranjarea mesei

aranjarea mesei

aranjarea mesei

Am făcut și un scurt clip cu detaliile acestui aranjament de masă:

Dacă ți-a plăcut ideea, te invit să o adaptezi casei tale și să o îmbunătățești. Îmi poți trimite poze și sugestii dacă vrei.


Îmi mai recomand câteva articole:

Idei se așezare a mesei când aștepți musafiri. Galerie foto

Modul corect de așezare a mesei la micul-dejun

Eticheta la o cină festivă

Cum așezăm tacâmurile în farfurie pentru a spune că ne-a plăcut mâncarea


În cazul în care articolul și recomandările ți s-au părut interesante, distribuie și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies