Apartament de 50 mp plin de spatii de depozitare ascunse

by admin
0 comment

Caroline și Jared Sullivan sunt chiriașii unui apartament de două camere din Brooklyn Heights, New York, pe care au ales să îl amenajeze într-o manieră eclectică, funcțională, cu accente din statul lor natal, Carolina de Sud. Am descoperit locuința lor pe apartamenttherapy.com.

Obiectivul acestora a fost să creeze un mixt între vechea casa și noua casă, pentru a obține un decor primitor și ușor de păstrat în ordine. Caroline își descrie apartamentul ca pe un ”amestec eclectic de obiecte acumulate în timp”, ce au legătură cu locuri și momente din viața lor de cuplu, care fac spațiul să fie ”atemporal, cald și primitor”.

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Despre stilul de amenajare ideal, cei doi spun că îl văd ca pe unul cu linii simple și accente atemporale, în care se combină piese noi cu unele vechi. Rezultatul: tradiționalul întâlnește rusticul și modernul.

Fresh, confortabil, nepretențios.

Acestea sunt cele trei cuvinte ce descriu, în viziunea locatarilor, apartamentul pe care îl ocupă în Brooklyn Heights. Mobila cumpărată s-a dorit a fi funcțională pe termen lung, dar să le aducă și bucurie mulți ani înainte, fără nicio legătură cu tendințe de moment. O parte din mobilier este luat din magazine de antichități, o altă parte , este moștenit, alături de câteva decorațiuni. Toate picturile casei fie sunt semnate de Caroline și Jarod, fie sunt realizate de prieteni apropiați.

”Îmi place că pe fiecare perete al apartamentului e agățată câte o poveste”.

Bucătăria are dimensiunile unui dulap.

Fără nici un cm de blat pe care să gătească și niciun dulap, cei doi au fost nevoiți să improvizeze. Spre exemplu, cănile și tigăile sunt agățate pe pereți, iar când pregătesc mâncarea, folosesc o planșă de carton luată de la IKEA. Vesela o țin într-un corp de mobilier cu uși, din living, iar pe rafturi au strecurat și colecția lor de viniluri.

”Am învățat să maximizăm fiecare cm, iar piesele multifuncționale sunt cheia”.

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Dormitorul este înțesat de soluții de organizare

Soții Sullivan au un singur dulap. E inutil să mai spun că îl consideră insuficient. Ca să compenseze, au transformat unul din pereții camerei în spațiu suplimentar de depozitare prin instalarea unor organizatoare de jos până sus, în fața cărora au prins o draperie.

”Tragi draperia și este un haos organizat”, spune Caroline.

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Ca să obțină spațiu suplimentar de depozitare și-au așezat patul pe înălțătoare (mi se pare o idee absolut genială!!!) și au creat astfel o zonă nouă de stocare.

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

Nici spațiul din spatele ușii nu a rămas nefolosit, acolo fiind instalate suporturi pentru pantofi.


Sfatul soților Sullivan:

Construiește o casă în timp. Financiar, nu ne permitem să cumpărăm totul odată sau mai mult de o singură piesă. Nouă ne place un mixt eclectic, de lucruri acumulate de-a lungul vremii.


Pe lângă obiectele moștenite și cele luate din magazine de antichități, mobilierul și decorațiunile din casa soților Sullivan este preponderent de la IKEA, Target, Pottery Barn, Amazon, Williams-Sonoma și Providence Interiors.

Citești și cum obții mai mult spațiu într-o casă indiferent oricât de mică ar fi.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies