Amenajari in culori: Negrul

by admin
0 comment

Elegant și dramatic în același timp, negrul este la modă indiferent de sezon, tendință sau stil. Culoare profundă și gravă, are capacitatea de a scoate în evidență piesele de decor la fel de bine ca și nuanțele aprinse. Cum? Prin capacitatea sa de a lega elementele oricărei amenajări între ele, ca un numitor comun.

Și asta pentru că intensitatea negrului nu face altceva decât să pună în valoare culorile și formele alese pentru a ne amenaja casa, fără a le eclipsa.

Versatilitatea negrului

Masculin, feminin, grav, distractiv sau romantic, negrul poate fi toate aceste lucruri la un loc sau…separat. Depinde doar de stilul de amenajare ales! Extrem de versatil, el poate fi folosit în orice încăpere, fie că vorbim de camera de zi, de dormitor sau de bucătărie. Depinde doar de modul în care îl percepeți!

Negrul ca pată de culoare

  • Este indicat ca în fiecare încăpere să aveți măcar un element de culoare neagră. De ce? Pentru că este un factor liniștitor pentru ochi printre culorile vii pe care le puteți folosi pentru a personaliza decorul. Atunci când sunt prea multe tonuri pastelate sau electrice, amenajarea poate părea haotică. Inserarea unor elemente negre leagă lucrurile între ele. Nu este nevoie de multe accesorii sau piese de mobilier. Câteva obiecte așezate din loc în loc este tot ce aveți nevoie! Spre exemplu ramele unor oglinzi sau a unor poze puse pe perete delimitează perfect spațiul, care altfel ar fi părut nedefinit. Pentru mobilă, o măsuță de cafea sau o servantă pot da acel accentul pe care îl căutați.
  • Ați cumpărat o canapea deschisă la culoare? Nicio problemă! Câteva perne negre sau cu imprimeu predominant negru vor da un aer elegant camerei. Dacă nu vă este teamă de o culoare atât de intensă, atunci folosiți-o cât de des posibil! Elementele repetitive dau bine în orice decor.
  • Aveți prin casă piese de mobilier sau decorațiuni pe care nu ați reușit să le combinați între ele în niciun fel până în acest moment? Nimic mai simplu: alegeți negru! Are marele avantaj de a lega foarte bine orice nuanță, indiferent de intesitate, unificând spațiul.

Negrul ca și culoare dominantă

Chiar dacă negrul este o culoare închisă, nu înseamnă în mod automat că veți obține o amenajare întunecoasă. Trebuie doar să știți care este dozajul optim. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți seama:

  • O cameră neagră este precum ”the little back dress” în garderoba oricărei femei, nelipsită! Negrul este perfect ca și bază, dar trebuie să îl accesorizați pentru a-l pune cu adevărat în valoare!
  • Într-o cameră în care negrul predomină, alegeți câteva culori tari, care să iasă în evidență. Partea bună este că puteți alege orice nuanță, de la roz aprins sau portocaliu, până la bleu sau verde deschis. Pentru un aspect elegant optați pentru argintiu sau auriu!
  • Detaliile arhitecturale pot scoate negrul din anonimat! Încercați lambriurile ori mulajele din ipsos.
  • Dacă doriți un decor în alb și negru, combinați piese și imprimeuri de dimensiuni diferite, de la foarte mic la foarte mare. În felul acesta veți crea mai multe puncte de interes, ce vor atrage cu ușurință orice privire.

Iată mai jos o galerie foto din care să vă inspirați.

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

decorarea cu negru

Sursă foto: Google Images

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies