Amenajarea și organizarea băii, de la zero

by admin
0 comment

Proiectele noi mă copleșesc uneori. Asta până când descompun totul în secvențe mai mici și începe să devină gestionabil. Este o metodă care ține de organizarea pe plan personal ce se reflectă în nivelul de productivitate și de eficiență. Pățesc așa nu doar când este vorba despre activități profesionale, solicitant a fost și întregul proces de renovare și de mutare în casă nouă.

Planificare atentă, făcută din timp

Am făcut planuri pentru fiecare încăpere în parte, de la podea până la tavan, din stânga până în dreapta, din colțul cel mai apropiat până în cel mai îndepărtat. Primele spații ce mi-am dorit a fi renovate au fost băile. Un aspect pe care l-am avut clar în minte de dinainte de a ne apuca de lucrări a fost ca toaletele să nu mai aibă niciun fel de ramă. Tehnologia Rimfree se remarcă prin igienizarea vasului cu ajutorul jetului de apă cu viteză controlată și prin lipsa ramei. Aspect rezolvat! Ea a fost înregistrată în anul 2011, de Geberit, lider european în industria sanitară și de atunci și până acum s-a extins pe scară largă. Cu ceva vreme în urmă am scris un articol pe blog și am făcut un video despre asta.

Ca tot omul, am căutat să luăm ce am considerat mai bun la cel mai avantajos preț. O renovare totală nu este ieftină deloc. Așa că identificarea de oferte și urmărirea cu atenție a evoluției prețurilor timp de mai multe luni ne-au ajutat să cumpărăm produse premium chiar și la jumătate de preț. De altfel, noi suntem mari utilizatori ai platformelor de profil deoarece ne permit să comparăm game diverse și să cumpărăm apoi dintr-o singură sursă dacă nu tot, mare parte din ceea ce avem nevoie. Gestionăm mai simplu și mai eficient atât timpul, cât și banii. Și iar ne întoarcem la organizarea pe plan personal ce le include pe cele două.

Optimizarea spațiului

Revenind la povestea băilor amenajate de la zero, un aspect căruia i-am acordat mare atenție a fost optimizarea spațiului. Băile nu sunt mari, deci fluxul lor a trebuit gândit cât mai simplu și mai eficient. Sunt spații folosite des, așa că era important să facem asta din punctul T0. Pentru a crea senzația de mai mare, am montat lavoare suspendate și oglinzi mari, cam ca în poza de mai jos cu gama Smyle Geberit, pe care am ales-o pentru exemplificare pentru unghiul mai amplu și mai ”fotogenic” decât cel din mai modeștii noștri metri pătrați. Sunt două trucuri învățate la un masterclass de design, care puse în practică ”au livrat” ce au promis. În plus, am apelat și la cel mai vechi pont de amenajare poate, al albului care amplifică senzația de spațiu dacă se regăsește și pe pereți și pe mobilier. A funcționat și acesta!

Bonus la bonus: Poți alege oglinzi cu lumini led integrate și rezolvi și cu iluminatul cel puțin într-un punct al băii. 

Pentru noi, mai puțin a însemnat mai mult

Cu atenție am evaluat și soluțiile de depozitare și organizare. Pentru că am ales să avem doar strictul necesar în fiecare baie, a fost destul de simplu să facem asta. Cumva, faptul că suntem patru sub același acoperiș, ne ”obligă” să avem o abordare minimalistă. Prosoapele extra și produsele de îngrijire suplimentare, ca și cele de curățenie au alte locuri alocate în casă. Ce folosim în mod curent stă în sertarele lavoarului sau agățat în cuierul de pe caloriferul vertical, acolo unde, după duș, uscăm prosoapele. Dacă vrei să ai o mai bună relație cu obiectele deținute și să stabilești un control optim al cantităților, îți recomand să încerci programul gratuit #MareleInventar.

Și fiindcă vorbim despre spații pe care nu le renovăm des, poate nici măcar o dată la o decadă, am ales materialele și sanitarele luând în calcul cât de mult și cât de bine rezistă în timp. Nu ne dorim reparații majore prea curând! Așa că am renunțat la gresie și am montat piatră naturală, nu doar pentru că este mai rezistentă și are un aspect modern, ci și pentru a scăpa de problema rosturilor care se murdăresc și încep să se mai spargă după câțiva ani.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Și hai și în grupul cu idei de organizare unde poți obține soluții adaptate stilului tău de viață.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies