AMENAJAREA ALEILOR DIN CURTE SI GRADINA

by admin
0 comment

O casă frumoasă are o curte cel puțin la fel de frumoasă! Spațiul exterior trebuie să rezoneze cu cel interior pentru a crea un ambient cât se poate de plăcut.

O soluție simplă, dar extrem de eficientă de armonizare a celor două zone o reprezintă amenajarea aleilor.

Important: Dacă pentru alea principală, către casă, lățimea optimă este de 130-150 cm, pentru cele secundare sunt suficienți 50-100 cm. Potecile grădinii pot fi chiar mai mici de atât, o lățime de 50 cm fiind mai mult decât suficientă.

Potrivit specialiștilor, există câteva modalități de amenajare a aleilor din curte și grădină. Indiferent de tipul ales, structura stratului de acoperire este extrem de importantă, ea trebuie să fie rezistentă, să nu alunece și să se integreze armonios în ansamblul creat de casă și de amenajările exterioare. Iată care sunt aceste patru tipuri:

1. Dale de piatră și beton

Amplasate pe pat de nisip sau mortar, ele nu sunt neapărat cea mai bună soluție pentru realizarea aleilor care duc către casă. Totuși reprezintă cea mai simplă metodă pentru aleile de grădină. Cum procedați? Plasați dalele la distanțe echivalente lungimii unui pas (cca. 63 cm), pe distanța pe care doriți să o pavați. Nu înainte însă de a așterne nisipul sau mortarul.

amenajare alei

Sursă foto: Google Images

2. Alei din amestec vegetal

Pretabil pentru aleile mai puțin tranzitate, amestecul vegetal din scoarță se compune din resturi de scoarță greu degradabile. Fiind un material natural, se integrează armonios în aspectul general al grădinii.

amenajare alei

Sursă foto: OBI

3. Alei din pietriș

Aleile din pietriș emană un șarm aparte, de modă veche. Ele au marele avantaj de a fi ușor de realizat, la un preț avantajos. Totuși au și un minus: nu sunt foarte comode la mers.

amenajare alei

Sursă foto: Google Images

4. Alei din piatră naturală

Utilizabilă la orice tip de alee, piatra naturală are avantajul de a putea fi combinată foarte ușor cu vechile pietre sau dale pe care le aveți deja în grădină. Tasat bine, stratul de rocă este extrem de rezistent în timp.

amenajare alei

Sursă foto: Google Images

Dacă v-a plăcut articolul despre amenajarea aleilor, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies