Am 2 invitatii de dat la evenimentul ”Parinti cu aripi, copii cu zbor”

by admin
0 comment

Vezi în jurul tău cupluri care după ce au adus pe lume un copil nu mai sunt la fel. Și, deși iubirea este evident că e încă acolo, cei doi parteneri par să se fi rătăcit sufletește unul de celălalt și să fi devenit doar o ”mami” și un ”tati”.

În trei sunt ca un tot, în care adulții își asumă cu responsabilitate rolurile și le îndeplinesc cât pot și știu ei de bine. În doi însă singurele subiecte care îi mai leagă sunt cele privitoare la copil. Poate și tu ai ajuns ca ei…

activitati pentru copii

Sursă foto: hiren.onfo

Pentru tine și părinți ca tine, sâmbătă, 29 octombrie, are loc la Impact Hub București, evenimentul marca Protejăm copilăria, ”Părinți cu aripi, copii cu zbor”, în cadrul căruia specialiști în psihologie și psihoterapeuți vor susține ateliere de parenting.

Scopul: Să arate că un părinte împlinit, care are grijă de sine și care acordă atenție propriilor interese, va transmite starea de bine mai departe copilului.

Iată câteva din teme ce vor fi abordate de către psihologi:

  • Părinții și pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor;
  • Problemele și provocările parintelui singur sau care se simte singur în familie;
  • Probleme de cuplu atunci când apar copiii;
  • Orientarea în viață a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului;
  • Care sunt semnele problemelor sufletești ale părinților și implicațiile asupra copiilor.

Ca părinte, probabil că simți că ești mai mereu pe grabă, că nu ai suficient timp pentru tine sau că nu mai faci altceva decât să ai grijă de copil și de familie. Ritmul alert de viață, jobul solicitant și nevoie de atenție a celor mici ne pot face să ne neglijăm propriile nevoi. Și asta duce la apariția problemelor sufletești, cu impact semnificativ asupra sănătății emoționale a copiilor și a relațiilor de cuplu.

Studiile arată că mamele au parte doar de 17 minute pe zi doar pentru ele. Mai mult, peste jumătate din mame zic că trec prin săptămâni întregi fără un minut de relaxare, iar 3 din 4 simt că se concentrează mai mult asupra altor oameni, în defavoarea propriei persoane.

Sursa: protejamcopilaria.ro

Psihologii spun că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soț model și de a întreține în paralel o carieră fac ca timpul cu și pentru noi înșine să fie tot mai limitat. Și asta poate conduce la izolare emoțională sau la așa-numita “depresie parentală”.

„În ziua de astăzi se vorbește foarte mult despre educația copiilor, dar foarte puțin despre educația părinților. Părintele și copilul se dezvoltă în mediul comun al familiei, iar problemele emoționale ale părintelui pot fi ușor percepute de copii, chiar dacă doar la nivel inconștient. Este important să tratăm problemele sănătății emoționale cu aceeași grijă cu care ne ocupăm de sănătatea fizică, cu atât mai mult cu cât ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de părinte.” – psiholog Lavinia Țânculescu, Președinte al Asociației Salvați Părinții

Dacă îți dorești să iei parte la evenimentul ”Părinți cu aripi, copii cu zbor”, înscrie-te la adresa de email protejamcopilaria@pr.gmp.ro sau aici, unde găsești și programul complet.

Concurs:

Biletele la acest eveniment costă 50 lei de persoană și 80 lei pentru un cuplu. Eu însă am două invitații simple de dat. Pentru a primi una dintre ele, distribuie acest articol pe contul personal de Facebook, apoi scrie într-un comentariu (sub acest text) ce faci tu pentru a-ți menține armonioasă relația cu partenerul de cuplu. Pe 26 octombrie, împreună cu organizatorii, voi alege două persoane care să participe la atelierele de parenting. Ele vor fi anunțate prin email ce trebuie să facă pentru a intra în posesia invitațiilor. Așa că ai grijă să folosești o adresă pe care o verifici zilnic. Dacă până pe 27 octombrie, orele 12:00, nu ai dat reply la mesaj, vom selecta un alt câștigător.

Succes și o viață de familie fericită! 🙂

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies