Alegerea masinii de spalat. Categorii generale

by admin
0 comment

Dacă ne întrebăm bunicile cum li se pare procesul de spălare a rufelor din zilele noastre, ne vor spune fără să stea prea mult pe gânduri că a devenit o plăcere. Când te gândești că ele mergeau la râu să își curețe hainele ori se căzneau la copaie spălând de mână, îți dai seama că ce avem noi de făcut astăzi chiar este floare la ureche.

alegerea masinii de spalat rufe

Sursă foto: Pinterest

Primul pas îl reprezintă triatul rufelor. Apoi împăturirea și punerea lor în cuvă. La final turnăm detergentul și balsamul și programăm mașina să spele în funcție de tipul hainelor introduse. Atât de simplu e! Ce s-a complicat însă în timp este procesul de alegere a unei mașini de spălat rufe, pentru că s-au diversificat foarte tare gamele, a crescut numărul de funcțiile disponibile pe un singur model și ce să mai spunem de producători care nici ei nu sunt puțini. Aceeași problemă o ai cu orice tip de aparat electrocasnic în momentul deciziei, pentru că și dacă accesezi site-ul unui singur producător, tot te copleșește varietatea de produse. Totuși este mult mai simplu decât într-un shop multi-brand.

Alegerea mașinii de spălat rufe. Criterii generale:

Dar revenind la mașinile de spălat rufe, am zis să facem o listă cu criterii generale pe care le întâlnim cam de fiecare dată când urmărim să facem o achiziție de acest tip. Ele sunt:

 • Capacitatea de încărcare variază, în general, între 5 și 9-10 kg;
 • Numărul de rotații pe minut (rpm) este cuprins între 800 și 1.200;
 • Încărcarea poate fi frontală sau verticală și, la unele modele, se pot adăuga rufe uitate chiar și după ce programul a fost pornit;
 • Clasa energetică – se recomandă una din cele trei: A+, A++ și A+++;
 • Cuva poate fi de plastic sau de inox;
 • Dacă au display, el este LCD sau LED;
 • Adâncimea variază între 41,5 și 60 cm;
 • Pot fi slim sau nu, mici ori compacte;
 • Pot avea opțiune de amânare a pornirii;
 • Pot avea funcție de uscare a rufelor;
 • Pot avea funcție de blocare a ușii, pentru a nu putea fi deschise de copii în timpul utilizării.

Și lista cu siguranță mai poate continua pe măsură ce căutăm specificități ale modelelor disponibile. De preț n-am pomenit nimic, pentru că aici fiecare decide cât consideră că face sens să plătească pentru un astfel de produs. Totuși, pentru o primă documentare pe subiect, zicem că sunt suficiente aceste criterii și vă recomandăm și o selecție de mașini de spălat rufe din care puteți alege.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies