Ai auzit de #MATER, prima biblioteca de materiale dedicata profesionistilor in design si constructii? E in Bucuresti!

by admin
0 comment

Prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est se numește #Mater și se află în România, la București. Și asta este o veste care ne face nu doar să ne simțim importanți, ci și norocoși pentru că avem șansa de a descoperi o varietate impresionată de materiale pe care profesioniștii în design și construcții le pot folosi în proiectele lor. Iar când le vezi pe toate la un loc n-are cum să nu îți vină inspirația.

O altă veste bună e că, pe bază de legitimație, elevii și studenții au acces gratuit la biblioteca de materiale, unde au posibilitatea de a atinge materialele și de a consulta fișele tehnice ce facilitează partea de cercetare și proiectare, lucru care în alte condiții nu le-ar fi fost la fel de facil.

Eu am fost și am vizitat biblioteca de materiale. Este de-a dreptul impresionată! Sunt mii de mostre expuse acolo.

Găsești AICI o galerie foto extinsă.

MATER devine, astfel, o resursă educațională extrem de utilă în procesul de învățare, fiind un spațiu deschis atât pentru vizite ghidate, cât și pentru ateliere de lucru sau seminarii ținute de profesori și companii care vor să-și prezinte materialele și tehnologiile.

Pentru cei care nu mai sunt studenți, primele două intrări în bibliotecă sunt gratuite, apoi există opțiunea unui abonament anual de 120 euro.

MATER se află pe Splaiul Unirii 160, în incinta Industriei Bumbacului și este deschisă între orele 10:00 – 19:00, de luni până vineri, iar sâmbăta între orele 12:00 – 19:00. Pentru mai multe detalii puteți vizita www.materlibrary.ro sau scrie pe contact@materlibrary.ro.

Pentru o mai bună cultură a materialelor în România

MATER a fost deja vizitată de peste 1.000 de profesioniști din domenii precum arhitectură, design, arte vizuale, construcții sau producție publicitară. Aceștia au participat la conferințe și seminarii de prezentare a tehnologiilor și a materialelor expuse, organizate de partenerii MATER, precum și la lansarea oficială a acestui spațiu original din București.

Evenimentele au abordat teme de interes, în special din domeniul arhitecturii (gen  eficiența energetică în construcții sau proiecte de arhitectură premiate), al designului interior (trenduri în amenajarea spațiilor de birouri, materiale și tehnici noi de colorare) și al artelor vizuale (soluții din zona hârtiei, tapetului și a foliilor decorative pentru diverse industrii creative). Expertiza a fost furnizată de consultanții tehnici ai partenerilor-producători de materiale, precum și de specialiști internaționali ca Alex Horisberger, Senior Design Consultant BASF (Germania), Agnes Lafarge,  Marketing Development Manager Antalis International (Franța) și Matteo Sghedoni,  Sales Manager GranitiFiandre (Italia).

“Decizia de a sprijini acest proiect a fost una cât se poate de firească: la BASF, inovația este motorul care ne-a propulsat în ultimii 150 de ani și ne-a permis să devenim lider în domeniul chimiei. În mod similar, Biblioteca de Materiale este un demers unic în această regiune, demers care pune accent pe inovație și pe oamenii din spatele acesteia – pentru a fi creativ ai nevoie de un spațiu care să îți permită să gândești out of the box. Și pentru că MATER vizează domeniul construcțiilor și al designului de produs – două domenii care pot accelera și menține creșterea economică – oferim celor care vor folosi acest spațiu nu doar mostre de materiale și acces la cunoștințe specializate, ci și materiale puse în operă, precum pardoseala din acest spațiu, pentru a trăi experiența utilizatorului care beneficiază de produsele BASF” – Diana Neacșu, Communications & Government Relations BASF.

MATER este dedicată profesioniștilor ce lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații ce dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă. Într-o primă etapă vor fi expuse 3.000 de mostre de materiale.

Spațiul de 1.000 mp cuprinde trei zone principale: biblioteca (pentru consultarea materialelor), sala multifuncțională (pentru conferințe și workshop-uri dedicate materialelor, cu o capacitate de 120 de persoane) și hub-ul (spațiu de co-working cu birouri private, dar și cu mese de lucru la comun).

MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, precum și un proiect finanțat în programul ”București, Oraș participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies