9 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE IMAX

by admin
0 comment
Sunt multe lucruri de spus despre IMAX și revoluționara tehnologie pe care a adus-o în cinematografele din întreaga lume. Dar poate cel mai interesant la momentul acesta este că s-a atins mila de 1.000 de astfel de săli în lume.

Iată 9 lucruri pe care cel mai probabil nu le știai despre IMAX și care, sper, te vor captiva.

IMAX

Sursă foto: Cinema City

Nr. 1

Cel dintâi ecran ce încorpora tehnologia IMAX și-a făcut debutul la Osaka World Fair din Japonia, în anul 1970.

Nr. 2

Primul cinematograf IMAX de sine stătător a fost Cinesphere, lansat în Toronto, Canada, în 1971.

Nr. 3

În 1996, IMAX Corporation a câştigat Premiul Academiei Americane de Film pentru Merite Ştiinţifice şi Tehnice.

Nr. 4

Prima sală IMAX din Europa de Est a fost Sadbya IMAX, din Cinema City, din Varşovia, Polonia, deschisă în anul 2000.

Nr. 5

În 2008 a fost instalat primul proiector digital, în AMC Columbia 14 din Columbia, SUA.

Nr. 6

Tot în 2008, filmul „Cavalerul negru”, regizat de Christopher Nolan, a fost prima producţie de la Hollywood pentru care au fost folosit camere IMAX în timpul filmărilor.

Nr. 7

Tehnologia IMAX a fost adusă în România în anul 2009, de Cinema City (parte din Cineworld Group), devenit între timp cel mai mare operator de cinematografe din țara noastră și al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa, prin deschiderea megaplexului dotat cu sala T IMAX din AFI Palace Cotroceni, Bucureşti.

Nr. 8

Astăzi, 45 de ani mai târziu, IMAX este prezent în mai mult de 65 de ţări, noi teritorii adăugându-se în fiecare an. Mai mult, în fiecare minut din fiecare zi, un spectacol IMAX rulează undeva în lume. Pe măsură ce evoluează, echipa IMAX caută să inoveze prin creativitate transpusă în conţinut, tehnologie şi marketing.

Nr. 9

Începutul lunii octombrie 2015 a marcat un moment aniversar important pentru lumea inovaţiilor tehnologice din cinematografie: lansarea săli IMAX cu numărul 1.000 din lume, în Wanda Cinemas, din Taiyuan, China.

Mai multe informaţii interesante despre istoria IMAX în lume, aici:

3 filme de văzut în IMAX la sfârşit de 2015, la Cinema City:

#1 James Bond: Spectre

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond” şi cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig în rol principal, după „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) şi „Skyfall” (2012). „Skyfall” a reprezentat un adevărat fenomen internaţional de box office, debutând pe primul loc în 70 de țări din întreaga lume şi având încasări de peste 1,1 miliarde de dolari.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D.

#2 „The Hunger Games: Mockingjay Part 2 / Jocurile Foamei: Revolta – Partea a 2-a”

Franciza de succes „JOCURILE FOAMEI” a cucerit publicul din întreaga lume, având încasări de peste 2,2 miliarde de dolari în box office-ul mondial. „Jocurile Foamei: Revolta – Partea a 2-a” încheie franciza, reprezentând capitolul final al blockbuster-ului, în care Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) îşi dă seama că acum miza nu mai este legată doar de supravieţuire, ci de viitor.

#3 „Star Wars: The Force Awakens / Războiul Stelelor: Trezirea Forţei”

Probabil cea mai aşteptată producţie a anului, cel mai nou film din saga „Războiul Stelelor” continuă lumea imaginată de George Lucas, cu noi aventuri care îi au drept protagonişti, printre alţii, pe bine-cunoscuţii Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Han Solo, din trilogia originală a lui Lucas. Acţiunea se va desfăşura la 30 de ani după Bătălia de la Endor şi evenimentele înfăţişate în „Întoarcerea lui Jedi”.

Filmul „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 18 decembrie 2015, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi în variantă dublată.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies