8 solutii de organizare a spatiului de sub chiuveta din baie sau din bucatarie

by admin
0 comment

La baie sau la bucătărie, spațiul de sub chiuvetă este folosit cel mai adesea pentru a ascunde și îngrămădi toate acele lucruri de care nu avem nevoie chiar atât de des (provizii de hârtie igienică, produse de îngrijire personală, produse de menaj etc.), dar și machiaje, prosoape și mici electrocasnice.

Nu-s puține, după cum se vede! Și oricât de ordonați am fi, zău că locul ăsta chiar e greu de ținut la linie din cauza numărului mare de ambalaje și a dimensiunilor diferite. Dar să încercăm totuși! Poate cel puțin una dintre soluțiile de mai jos ți se potrivește.

#1 Nu neglija spațiul de pe spatele ușilor mobilierului sau a măștii de la chiuvetă

Aici poți monta rafturi sau suporturi tocmai bune pentru a stoca o parte din produsele tale și/sau ale casei, cum ar fi colecția de oje ori uscătorul de păr. Dacă folosești un sistem de prindere cu ventuze, ai grijă la greutatea lucrurilor!

#2 Organizatoare mici

Cutiile sau coșurile croșetate sunt o bună variantă de sortare și mascare a lucrurilor mărunte. Poți pune în ele creme, geluri, loțiuni, dar și ondulatorul, foehnul și peria rotativă. La fel de bine pot sta și lavetele, bureții și periile pentru menaj.

#3 Organizatoarele transparente sunt ideale pentru spațiile mici și înghesuite

Chiar dacă masca de la chiuvetă nu este suficient de încăpătoare, câteva dispozitive pentru cosmetice și pentru colecția de lacuri de unghii tot își pot găsi locul. Punerea produselor pe categorii este esențială, indiferent de dimensiunea spațiului. Atâta timp cât știi de unde iei și unde pui fiecare obiect din casă, locuința nu va părea niciodată prea mică și nici prea dezordonată.

#4 Cutiile cu capac

Cutiile cu capac pot ascunde foarte bine ”nimicurile” de care nu vrem să dăm cu ochii în fiecare zi. Asta nu înseamnă că aruncăm în ele orice doar pentru că nu se vede înăuntru. Fiecare cutie este indicat să conțină o categorie de produse sau produse care se folosesc cel mai adesea împreună (ex: cutia cu setul de manichiura, cutia cu solutii de curățenie etc.).

#5 Sticle, sticluțe și alte asemenea

Încercă să ții totul în recipiente, dacă se poate etichetate, pentru o identificare rapidă când situația o cere.

#6 Bara suspendată

În cazul în care corpul de mobilier de sub chiuveta din baie sau din bucătărie nu este prevăzut cu compartimentări și este doar o mască goală, poți monta o bară ce devine astfel suport pentru pulverizatoare și instrumente de curățenie. Cred că este și cea mai ieftină variantă de organizare a acestui spațiu. Iar ridicarea de pe sol a unor articole face loc pentru inserarea dedesubt a unor coșuri și cutii.

#7 Coșurile, un must have

Sunt bune pentru organizat, dar și pentru a strânge rapid diversele obiecte pentru curățenie. Eu am un coș cu mâner pe care îl plimb cu mine prin toată casa atunci când fac curat. După ce termin, îl așez la locul său. În cazul meu, stă sus pe dulapul din baie, pentru că având un copil mic, nu îmi doresc să aibă niciun fel de contact cu produsele de menaj oricât de bio și de naturale ar fi.

#8 Măștile de chiuvetă cu sertare

Dacă nu sunt suficient de înalte pentru a introduce în ele diverse organizatoare, grupează obiectele în interior în funcție de utilitate. Sertarele se comportă ca niște cutii în care așezi lucrurile într-o manieră cât mai funcțională. Spre exemplu, în șir indian.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies