8 modalitati in care putem decora peretii casei

by admin
0 comment

Există multe posibilități de ornare a pereților interiori. Am făcut o listă cu 8 variante, fiecare cu particularitățile sale. Poți opta pentru combinarea lor sau pentru păstrarea unui stil unitar. Tu știi ce ți se potrivește cel mai bine!

#1 Decorarea cu rame foto

Este o manieră extrem de personală în care ne putem decora pereții locuinței, pentru că putem înrăma poze cu membrii familiei, cu prieteni, cu amintiri din vacanță… Și ce poate fi mai frumos decât să pășești în fiecare zi pe lângă lucruri ce te fac să rememorezi constant episoade plăcute din viață? Această soluție de decorare are și marele avantaj de a fi și ieftină.

#2 Decorarea cu tablouri

Nu trebuie să fii colecționar de opere de artă ca să te gândești să decorezi pereții cu tablouri. E clar o pasiune costisitoare. Sunt însă atâtea postere frumoase puse în ramă sau fotografii la scară mare, poate chiar și niște pânze ale unor artiști tineri.

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

#3 Decorarea cu oglinzi

Aceasta are marele avantaj de a crea senzația de mai mult spațiu și de deschidere. Atenție unde poziționezi oglinzile și ce se reflectă în ele. Nu ai vrea să scoată în evidență o chiuvetă plină cu vase sau un dressing plin de haine. Orientează-le către geam sau către un spațiu care știi că este mereu pus la punct și este o încântare să îl privești, gen un perete cu tablouri sau poze de familie. 🙂

Amenajare apartament 2 camere

Sursă foto: apartmenttherapy.com

#4 Aplicarea de tapet și fototapet

Și aceasta este o cale destul de simplă și de rapidă de schimbare a aspectului unui perete și, implicit, al unei încăperi. Despre diferite tipuri de tapet din care poți alege am scris AICI.

tapet camere adolescenti

Sursă foto: Axelen

#5 Aplicarea de vopsea decorativă

Vopseaua cu diferite texturi poate da un aspect modern sau, dimpotrivă, unul antichizat. Variantele sunt multe, așa că cel mai bine ar fi să cereți sfatul unui designer sau al unui consultant dintr-un magazin de DIY atunci când te duci să alegi nuanța.

#6 Montarea de lambriuri de lemn

Dacă îți plac decorurile rustice, atunci poți opta pentru montarea de lambriuri fie pe întreaga suprafață a peretelui, fie doar pe jumătate din el, în partea inferioară.

#7 Montarea de plăci murale

Plăcile murale sunt ideale pentru crearea de texturi foarte evidente, totuși implică ajutor specializate și în alegerea și în montarea lor. Efortul merită din plin, pentru că rezultatul este foarte vizibil, transformând instant un perete monoton într-unul care iese din anonimat.

amenajare baie

Sursă foto: Praktiker

 

#8 Placarea cu piatră sau beton

Placarea cu piatră sau betonarea sunt două variante potrivite în spații în care se dorește un aspect nefinisat, industrial. Cel mai adesea ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a duce la bun sfârșit un astfel de proiect.

 

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies