8 idei geniale pentru apartamente mici

by admin
0 comment

Viața într-o casă mică poate fi extrem de confortabilă dacă profităm la maxim de spațiul pe care îl avem, dar și dacă ținem seama de câteva trucuri cum sunt cele de mai jos. Poate nu le poți implementa pe toate, dar sigur măcar unul este realizabil.

Nr. 1

Alege mobilier cu funcționalitate multiplă, gen un taburet cu spațiu de depozitare integrat sau un cufăr pe post de masă de cafea.

Nr. 2

Dacă pentru a lucra ai nevoie doar de un laptop, folosește un raft, nu cumpăra un birou. Sau optează pentru unul pliabil, care să stea strâns atunci când nu îl folosești.

Nr. 3

Montează o draperie în dreptul patului pentru a delimita zona diurnă de cea nocturnă. Sau pentru a masca bucătăria. Când n-ai întâns așternutul sau nu ai spălat vasele și sună cineva la ușă, trage repede draperia și nimeni nu va ști că în ziua aceea ți-ai luat mai mult timp pentru tine și ai alocat mai puțin activităților casnice. Tuturor ni se întâmplă asta!

Nr. 4

Pe post de separator poți folosi o biblioteca, un paravan sau chiar televizorul, dacă este de mari dimensiuni.

Nr. 5

Ușile glisante sau cele evantai sunt ideale în spațiile mici. La fel și cele cu oglinzi pentru că atrag lumina și dau impresia că încăperile sunt mai mari.

Nr. 6

Optează pentru o canapea extensibilă sau pentru un pat Murphy (care se ridică pe perete) pentru a economisi spațiu.

Nr. 7

Dacă ai o casă cu încăperi înalte, profită și depozitează până sus. Sau ridică-ți patul pe o platformă și fă-ți un spațiu de lucru sub el. Sau un dulap.

Nr. 8

Pune roți mobilierului. Nu chiar la tot, ci la piesele pe care atunci când le muți îți dau acces la spații de depozitare sau care puse în alte puncte ale încăperii pot fi utilizate diferit. Spre exemplu, o noptieră poate fi folosită și pentru a servi o cafea sau pentru a completa colțul de lectura unde de obicei stă doar un fotoliu și o lampă.


Citești și articolul despre eficientizarea spațiului în case mici


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies