7 idei geniale pentru un gradinarit sanatos si eficient

by admin
0 comment

Plănuiesc de ceva vreme să mă reapuc de grădinărit și tot timpul îmi găsesc scuze… Adevărul este că până acum ceva ani subiectul acesta nu prea m-a pasionat. Am crescut la bloc și nu am avut prea multe plante prin casă. Prin urmare, nu am avut nici exercițiul muncii în grădină sau cel puțin al ideii de grădinărit. Dar citind intens despre acest subiect am descoperit cele de mai jos.

Nr. 1

Construiește o mini-seră pentru plantele foarte mici sau pentru răsadurile pe care le ții la crescut. Se vor dezvolta mai repede și mai bine.

Nr. 2

Atunci când plantezi butucii de trandafiri înfigeți-le câte un cartof în partea pe care o vei băga sub pământ. Amidonul le priește!

Nr. 3

Ai cumpărat bulbi, dar nu ai ghivece? Folosește câteva cochilii de ou! Este soluție la îndemână, ce nu implică niciun cost și care este și foarte sănătoasă pentru plante, calciul din cochilie ajutându-le să se dezvolte.

Nr. 4

Plantează răsaduri în jumătăți de citrice. Le vitaminizează rădăcinile. Dacă lasi citricele în coajă, fă câteva găuri în aceasta pentru a permite apei să circule pe lângă rădăcina plantei.

Nr. 5

Udă plantele, în special pe cele care trăiesc în ghivece și jardiniere, cu apa ce rămâne după ce fierbi legumele. Conține vitamine, desigur.

Nr. 6

Te-ai hotărât să plantezi un soi nou, dar îți este teamă că el nu va rezista prea bine zilelor călduroase de vară? Soluția este simplă! La fundul ghiveciului, pune un scutec de bebeluș și apoi acoperă-l cu pământ. Când vei uda floarea, scutecul va reține o cantitate suplimentară de apă și astfel o va hidrata pe termen mai lung.

Nr. 7

Dacă animalele de companie îți distrug grădina, le poți scăpa de acest obicei înfigând furculițe de plastic pe lângă răsaduri. Cui îi place oare să își prindă mustățile și să îți înțepe lăbuțele? 🙂

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies