6 solutii facute in casa pentru curatarea locuintei

by admin
0 comment

Mulți dintre noi lăsăm treburile gospodărești pentru sfârșitul săptămânii. Printre activitățile restante se numără, cel mai adesea, datul cu aspiratorul, ștersul mobilei, a parchetului, spălatul rufelor…

Lista este uneori prea lungă și prea demoralizantă, așa că ne oprim aici și adăugăm fiecare în gând ce mai avem de făcut. 🙂

sfaturi de curatenie

Sursa: Google Images

Ceea ce o să facem însă în continuare este să vă dăm câteva sfaturi practice, extrem de utile în astfel de momente, dar mai ales atunci când constatăm că nu mai avem diferite produse de curățenie și nici nu știm la ce tehnici să apelăm pentru a readuce strălucirea pierdută a unor obiecte de prin gospodărie. Avem șase rețete de soluții de casă tocmai bune pentru astfel de situații!

#1 Soluție pentru parchet și mobilă.

Pentru a da luciu lemnului, combinați 250 ml de ulei de măsline cu 100 ml de suc de lămâie și sunteți tocmai buni de treabă.

#2 Soluție pentru geamuri și oglinzi.

200 ml de alcool sanitar cu 100 ml apă, plus o rolă de șervețele de bucătărie și geamurile și oglinzile se vor curăța rapid și ușor.

#3 Soluție de curățare a tablourilor pe pânză.

Nu este o soluție lichidă, precum cele de mai sus, ci o tehnică de revitalizare a picturilor în ulei. Pentru asta nu aveți nevoie decât de o jumătate de cartof, cu care să frecați ușor pânza. Amidonul ajută la împrospătarea culorilor. Dacă rama este din lemn, folosiți mixtul de ulei de măsline și suc de lămâie (n.r. soluția #1).

#4 Soluție de curățare a argintăriei.

Dacă aveți invitați la masă și vreți să folosiți serviciul de tacâmuri de argint, atunci îi puteți da un luciu nou cu puțin praf de cretă amestecat cu oțet. Sau doar cu oțet, în care lăsați tacâmurile scufundate 3-5 minute.

#5 Soluție de curățare a alamei.

Tot oțetul este salvarea, dar cel de vin. Amestecul cu tărâțe ajută.

#6 Soluție de curățare a oțelului inoxidabil.

Amestecați oțet cu săpun în părți egale și apucați-vă de lustruit. Instalațiile sanitare așteaptă să își recapete strălucirea.

Spor la curățenie!

Dacă v-a plăcut acest articol despre soluții de casă, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies