6 LUCRURI PE CARE NU LE STII DESPRE DUBLAJUL FILMELOR

by admin
0 comment
Dublarea personajelor din animații este o adevărată artă, ce presupune o serie de eforturi din partea celui care își împrumută vocea. Iată șase lucruri interesante despre acest proces.

#1 Persoana care face dublajul trebuie să țină cont de sunet și de imagine, să intre în pielea personajului și să îi redea cu exactitate stările. Îi este oferă astfel posibilitatea de a-și testa limitele talentului, fiind o muncă distractivă și amuzantă, pentru care ești și plătit.

dublajul fimelor

Sursă foto: Cinema City

#2 În România, primul dublaj în cinematograf s-a făcut în anul 1995, pentru filmul de copii “Babe – Cel mai curajos porc din lume”, iar înregistrările de voce s-au făcut la Londra.

#3 Una dintre cele mai cunoscute voci din dublajul românesc este cea a actorului Marius Săvescu, care a colaborat cu majoritatea studiourilor din București, vocea lui remarcându-se atât în animație, cât și în serialele sau lungmetraje.

dublajul fimelor

Sursă foto: Cinema City

#4 La fel ca în România, în Marea Britanie, Irlanda, țările nordice, Portugalia, Olanda, Grecia și Albania, dar și în Mexic ori Argentina, majoritatea producțiilor străine, mai puțin cele pentru copii, sunt subtitrate. În Portugalia, dublarea a fost interzisă prin lege pentru a proteja cinematografia locală.

#5 În Germania, Franța, Italia, Spania, Cehia, Austria, Elveția sau Ungaria, dar și în Brazilia, China sau Japonia, majoritatea filmelor ori a serialelor străine sunt dublate cu câte o voce diferită pentru fiecare personaj.

dublajul fimelor

Sursă foto: Cinema City

#6 Cinema City lansează cea mai tare provocare pentru copii: dublarea a două personaje din superproducţia „Crăiasa Zăpezii 3D”! Dacă ai un copil talentat înscrie-l până pe 30 septembrie pe micilevocimari.cinema-city.ro la concursul de dublaj de voce şi poate câştigă un rol în animaţia „Crăiasa Zăpezii”!

concurs voci copii

Sursă foto: Cinema City

Iată și câteva capturi din film:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies