6 haine pentru 6 săptămâni. The Six Item Challenge

by admin
0 comment

Pe Laura Williams, specialist în soluții de organizare din Nottingham, am cunoscut-o cu prilejul unui workshop pe care l-a susținut în calitate de membru al Association of Professional Declutterers & Organisers (APDO), una din surse mele de informare și networking.

Atunci Laura ne-a povestit și despre provocarea ”6 haine pentru 6 săptămâni” pe care o finalizase în urmă cu ceva vreme și care o ajutase să aibă o nouă relație cu lucrurile sale. Știam despre Project 333, gândit cu același scop, dar în comparație cu acesta, el pare floare la ureche. La fel și programul gratuit #MareleInventar. Așa că am rugat-o să îmi povestească despre experiența ei.

Diana: Cum ai ales cele 6 piese și care au fost acelea?

Laura: Am început prin a revizui calendarul de activități pentru următoarele 6 săptămâni, luând în calcul evenimentele planificate. Apoi m-am gândit la cum avea să fie vremea. Era început de primăvară, deci încă destul de rece, dar era posibil să fie și câteva zile mai călduroase. M-am gândit și la culorile care mi se potrivesc, la ce aș putea purta pe deasupra și care ar fi cele mai versatile pentru a crea cât mai multe ținute diferite.

Nu am o garderobă imensă, am scăpat de multe de când nu mai lucrez în corporație. Am o observat că aveam tendința de a purta mai mult blugi, un top sau un jumper. A fost o constatare interesantă! Mi-am dat seama și că nu aveam foarte multe articole pe care le poți pune împreună pentru a alcătui o garderobă-capsulă, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la modul în care îmi voi cumpăra îmbrăcăminte în viitor.

Am ales articole care făceau parte din aceeași schemă de culori, deoarece asta mi-a oferit cele mai multe combinații. Selecția mea a fost:

  1. O pereche de blugi albaștri
  2. O rochie din jerseu bleumarin, pe care să o pot accesoriza să fie potrivită pentru un eveniment de networking, dar care mergea purtată și mai simplu, zi de zi.
  3. Un cardigan bleumarin
  4. Un cardigan roșu aprins
  5. Un tricou cu mâneci lungi, turcoaz
  6. Un jumper albastru

Elemente ce nu au fost restricționate în provocare:

  • Lenjeria de corp
  • Pantofii, accesoriile și bijuteriile
  • Pijamale
  • Îmbrăcăminte sport
  • Uniforma de lucru
  • Având în vedere că era început de primăvara, am avut și o haină.

Câteva din combinațiile făcute de Laura cu cele 6 articole, plus câteva din lista celor permise, precum hainele sport. sau eșarfe (accesorii).

Diana: Cum te-ai simțit la sfârșitul celor 6 săptămâni? Cum te-a schimbat acest experiment?

Laura: După cum am spus mai sus, am crezut că va fi foarte dificil, dar, în general, a fost o experiență fantastică! Îmi făcea pregătirea pentru fiecare zi mult mai ușoară, deoarece aveam mai puțin de ales. De asemenea, m-am bucurat din plin de cele șase articole și am purtat mai des accesoriile pe care le aveam. Practic m-am bucurat mai mult de tot! Nu m-am plictisit foarte des și am reușit să simt că port o ținută diferită în majoritatea zilelor. Experimentul m-a determinat să realizez și o selecție printre bijuterii, dându-le pe cele pe care nu le mai iubeam și redescoperind cercei și podoabe de care uitasem. Am realizat că avusesem o efervescență în a cumpăra gablonțuri. Când ai un copil mic, ai tendința să porți bijuterii sigure pe care nu le poate trage ori rupe. Sau nu mai ai timp să porți nici una… Fiica mea a crescut, dar am rămas cu acest obicei. Așa că a fost minunat să găsesc bijuteriile care mă făceau să mă simt grozav.

Am acordat o atenție sporită și alegerii pantofilor, eșarfelor și altor accesorii. Uneori purtăm aceleași lucruri doar pentru că ne sunt la îndemână. De asemenea, am început să mă dau mai des cu parfum pentru a mă simți mai frumoasă.

Am constatat că poți simți în continuare că arăți bine având mai puține din care să alegi. Este tentant să cumperi, să ai opțiuni, dar avem tendința de a reveni la aceleași piese favorite din nou și din nou. O altă realizare a fost că dacă voi cheltui ceva mai mult pe haine drăguțe care mi se potrivesc bine și care merg cu mai multe articole din garderoba mea, cu care să le pot asorta, atunci nu mai am nevoie de atât de mult. De asemenea, cheltuind mai mult pe articol sau cumpărând articole second-hand de calitate, pot reduce fenomenul de fast fashion, pot sprijini afaceri locale și organizații de caritate și pot avea un dulap ceva mai bun cu mediul.

În urma acestei provocări, ambiția mea este să fiu un cumpărător mai conștient și să îmi proiectez garderoba astfel încât să am mai puține articole, dar care să funcționeze mai bine împreună.

A fost o activitate cu adevărat valoroasă pentru mine, ce m-a pus pe gânduri. Am scris pe blog despre asta, a mai spus Laura la finalul interviului.

Pe Laura Williams o găsiți pe organizedwell.co.uk și pe rețelele de socializare.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Și hai și în grupul cu idei de organizare unde poți obține soluții adaptate stilului tău de viață.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies