5 stiluri pentru 5 bucatarii

by admin
0 comment

Când vine vorba de bucătării, în principiu ne împărțim în două mari categorii: cei care gătesc și cei care mănâncă! Indiferent din ce tabără facem parte, amenajarea spațiul în sine stimulează atât pregătirea bucatelor, cât și degustarea lor. Cu poftă de viață și apetit permanent pentru lucruri frumoase, trecem în revistă cinci tipuri de decoruri potrivite pentru tot atâtea tipuri de bucătării.

#1 Bucătăria modernă

Astăzi, cel puțin în blocurile noi de locuințe, bucătăriile nu sunt nici mari, nici mici. Adesea pătrate, permit dispunerea mobilierului și a aparaturii pe fiecare perete în parte, într-o manieră aerisită, fără a-i umple de sus până jos. Agățarea unui tablou de mari dimensiuni în bucătărie constituie o variantă surprinzătoare și totodată accesibilă de dinamizare a unui spațiu definit în primul rând prin funcționalitate și nu neapărat prin elementele decorative.

kitchen decor

Sursa: Pinterest

#2 Bucătăria în stil industrial

Când spunem ”bucătărie” ne gândim la confort și curățenie. Doar acolo se prepară și se mănâncă deliciile preparate. Când spunem ”industrial” ne vin în minte tot felul de lucruri văzute pe șantiere sau prin fabrici. Deci nimic de folosit în bucătărie. Cu toate acestea asocierea dintre cei doi termeni este una de mare efect și la mare modă în ultimii ani. Astfel, rafturile metalice sunt o bună formă de organizare a veselei, scaunele din fier se asortează perfect cu o blană ori cu o pernă decorativă, iar liniile simple ale mobilierului devin parcă mai glam cu ajutorul unor corpuri de iluminat stil lampadar sau candelabru.

kitchen decor

Sursa: Pinterest

#3 Bucătării mici, idei simple

Populare cu precădere pe segmentul populației tinere, bucătăriile mici sau chicinetele nu sunt chiar atât de greu de amenajat pe cât par. Nu îți lăsa ideile încurcate de puținii metri pătrați. Lucrurile trebuie să fie cât mai simple. Iată mai jos o variantă facilă de design: o culoare de bază, câteva accente și multe spații de depozitare închise, în care poți ascunde vesela și ustensilele de gătit.

kitchen decor

Sursa: Pinterest

#4 Bucătării stil vagon

În acest caz, designul trebuie să fie exact ca în tren, pe stânga și pe dreapta, la fel ca scaunele din vagon. Încearcă să optezi pentru rafturi, nu pentru dulapuri, pentru a nu limita vizual spațiul și a-l face și mai înghesuit.

kitchen decor

Sursa: Pinterest

#5 Bucătării deschise

Bucătăriile americane sau deschise sunt potrivite atât în case mari, cât și unele mai mici. Inexistența pereților separatori crează senzația unei spațiu mai mare decât în realitate și, totodată, mult mai fluent.

kitchen decor

Sursa: Pinterest

Dacă ești în căutare de idei de design pentru diferite încăperi, vizitează și secțiunea Sfaturi de amenajare. Sigur găsești acolo ceva ce ți se potrivește mănușă!


Articole care te-ar mai putea interesa:

Idei geniale pentru spații mici

Șemineuri. 20 de modele interesante

Decoruri de toamnă. Idei simple de amenajare

Ți-a plăcut articolul? Atunci distribuie-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies