5 sfaturi de organizare a incaltarilor

by admin
0 comment

Întotdeauna lucrurile mici și medii sunt cel mai greu de organizat. Așa că nu te stresa când constați că nu găsești prea ușor o papiotă cu ață, un evantai sau o pereche de pantofi. Toți trecem prin stările astea destul de des.

Dacă de unele obiecte ai nevoie ocazional, de încălțări ai nevoie în fiecare zi. Nici de ele toate odată, dar de 2-3 perechi ai putea să te folosești în decurs de 24 de ore. Care? Papucii de casă, încălțămintea de birou și cea pentru sală. Dacă sunteți cel puțin doi în casă deja sunt și șase perechi de pantofi de care te poți încurca zilnic.

Despre diferite stiluri de depozitare a încălțărilor am scris și aici. Acum însă e vremea să vorbim despre modul în care ne sortăm încălțămintea pentru a o găsi pe cea necesară și fără a avea tot felul de sisteme sofisticate montate prin casă.

  1. Sortează încălțările în funcție de sezon. Pune toate cizmele împreună, toate sandalele, toți pantofii sport la un loc, la fel și pe cei de stradă sau de ocazie. Chiar dacă nu dispui de un sistem de organizare dedicat precum în articolul de care vorbeam mai sus, pune-le pe categorii în lăzi sau pungi, iar când vei căuta ceva va fi mai ușor să dai de perechea dorită.
  2. Separă pantofii tăi de ai partenerului de viață și/sau ai copiilor. E bine să știi unde sunt depozitați pantofii fiecărui membru din casă. Cu cât sunteți mai mulți cu atât va fi mai greu să identificați ceea ce vă trebuie dacă nu există un sistem.
  3. Sortează încălțările în funcție de culoare. Dacă ești o persoană care răspunde bine la repere cromatice, atunci folosește acest sistem și pentru pantofi. Nu contează pentru ce sezon sau ocazie sunt atâta vreme cât sunt roșii, spre exemplu. Prin urmare, atunci când vei știi că vrei să asortezi la ținută încălțăminte roșie, te duci direct la punga sau cutia dedicată.
  4. Păstrează cutiile pantofilor. În cazul în care ai o debara în care poți păstra încălțările, îți va fi mai ușor să le depozitezi și să le găsești dacă sunt în cutii.
  5. Lipește poze cu pantofii pe fața fiecărei cutii de depozitare. Dacă ai mutat încălțămintea din cutia originală pe care ai de regulă detalii despre conținut, lipește câte o poză cu ce se află în respectivul organizator. Astfel nu vei lua la mână toate cutiile (mai ales dacă arată la fel) pentru a găsi acea pereche.

Sursă foto: Teamne.net

Cele cinci sfaturi de organizare a încălțărilor atrag după sine și o serie de recomandări. Nu au legătură cu modul de depozitare și identificare a pantofilor, ci cu felul în care interacționăm cu încălțămintea. 

  1. Pune încălțăminea la loc atunci când nu o mai folosești. Dacă ai fost la o petrecere, lucru care nu se întâmplă în fiecare zi și ai folosit o anume pereche de pantofi pe care știi sigur că o vei mai purta cel mai probabil la nunta de peste două luni, pune-o la loc. Respectivele încălțări nu au de ce să stea la intrarea în casă dacă nu le va purtea nimeni săptămâni întregi.
  2. Planifică la final de săptămână ce urmează să încalți. În cazul în care poți, încearcă să te gândești duminica la ce vei purta în săptămâna următoare. Când ți-ai ales hainele, îți va fi ușor să îți alegi și pantofii pe care îi vei scoate din zona de depozitare.
  3. Amenajează un dulap pentru încălțările pe care le porți frecvent. La intrarea în casă montează un raft de pantofi pe care să ții fix acele încălțări de care știi că te folosești constant (exemplu: încălțămintea de birou, de sală, de vară/iarnă etc.). Când aduci o pereche nouă e bine să scoți de aici o alta și să o depozitezi cu pantofii de extra-sezon. Altfel riști să faci o imensă grămadă de încălțări, lucru total inestetic și de evitat.

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:


De ce scriu astfel de articole? Pentru că sunt professional organizer autorizat. Mai multe articole asemănătoare găsești în secțiunea Organizare.

 

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies