5 sfaturi de bază pentru organizarea băii + tombolă cu 3 Dacia Duster

by admin
0 comment

Știi că povestesc adesea pe blog, în grup și la workshop-uri despre cât de important este să avem o baie bine organizată pentru că acesta este primul spațiu pe care îl vedem dimineața și ultimul cu care interacționăm înainte de a merge la culcare. Motivul este extrem de simplu! Dacă obiectele de acolo au spații clar desemnate ne va fi mult ușor să le punem la loc la final de zi pentru ca la primele ore să le avem la îndemână și să nu bâjbâim năuci după ele. Scutim astfel și timp important alocat pregătirii pentru o nouă zi la birou. Iar acesta este un sfat ce ține de organizare pe plan personal, atât de importantă pentru o viață echilibrată.

Dar pentru a vedea schimbarea cred că politica pașilor mărunți poate avea cele mai mari rezultate. Așa că recomandarea mea este să începi cu proiecte mici ale căror efecte sunt vizibile imediat. Pe măsură ce te bucuri de rezultatele obținute vine elanul și pentru acțiuni mai complexe și poate încerci și #MareaOrganizare, programul gratuit de punere în ordine a întregii locuințe în decurs de o lună pe care l-am creat.

Din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai simple 5 schimbări pe care le poți face în baia ta pentru a fi mai organizată:

Nr. 1: Înlătură surplusul

Uită-te în fiecare setar, în fiecare dulap, în fiecare organizator în parte. Negreșit vei găsi pe acolo produse cosmetice de care poate ai uitat și au expirat. Sau poate ai prosoape mult prea uzate și decolorate de care ar fi cazul să te descotorosești pentru un refresh bine meritat. Ori periuțe electrice, ondulatoare sau uscătoare de păr defecte.

Nr. 2: Fă curățenie după fiecare utilizare.

Păstrează blaturile libere, iar pe cuierele de pe pereți și de pe uși păstrează doar strictul necesar. Nu le încărcat de tot ce nu îți vine să pui la loc. Un spațiu aglomerat vizual apare în mod automat dezorganizat. Așa că seara alocă-ți câteva minute să pui hainele murdare în coș, să agăți prosoapele folosite la uscat și să așezi produsele de igienă și de îngrijire la locul lor. O să îți mulțumești de dimineață! 🙂

Nr. 3: Gândește creativ în materie de spații și soluții de depozitare

De multe ori amânăm un proces de organizare complex pentru că avem senzația că ne lipsesc sistemele și corpurile de mobilier necesare. De cele mai multe ori reținerea vine din necunoașterea metodelor și a variantelor. Prin urmare, înainte de a te gândi la renovarea completă a băii, un proces amplu și adesea costisitor, analizează cu atenție cei ai și optimizează. Cum? Apelând la una dintre variantele de mai jos:

  • Organizatoare/separatoare pentru sertare – Dacă introduci în sertare coșuri, cutii sau organizatoare pentru cosmetice vei putea sorta mai ușor obiectele pe care le ții la interior. Astfel ele nu devin doar vizibile, ci sunt și la îndemână și rapid de utilizat la nevoie. În felul acesta reducem și șansele de a mai irosi produse ce rămân uitate prin colțuri de sertare ori de dulapuri.

Sursă foto: Brico Depot

  • Ușile dulapurilor – Acolo este un spațiu ce adesea este trecut cu vederea. În masca de la chiuvetă ori în dulapul pentru prosoape există șansa să ai suficient loc pentru a pune pe interiorul ușilor casete sau mici coșuri pentru a depozita cosmetice, electrocasnice mici sau colecția de oje.
  • Radiatorul port prosop – Este o soluție perfectă pentru băi mici, pentru că ajută nu doar la organizarea prosoapelor, ci și la păstrarea lor uscate. Și cine va avea astfel prosoape bune de utilizat a două zi de dimineață? Modelul din imagine costă doar 189 de lei. Dar în catalogul Brico Depot, unde am l-am găsit, ai mult mai mult de atât.

Sursă foto: Brico Depot

Nr. 4: Zone dedicate pentru fiecare membru al familie

Dacă nu locuiești singur(ă), știi cât de iritant poate fi să cauți ceva printre obiectele celorlalți locatari. Pierzi timp inutil doar pentru că nu există zone clare de depozitare. Problema se poate rezolva rapid dacă fiecare membru al familie are un coș cu toate produsele sale, un sertar sau poate un raft în dulap. Nu uita să aplici o etichetă cu numele sau cu personajul preferat dacă încerci să înveți și copiii să fie organizați.

Sursă foto: Brico Depot

Nr. 5: Formează categorii de produse

Indiferent dacă locuiești singur(ă) sau cu familia, în organizare crearea de categorii este esențială. Ce zic eu esențială? Este una dintre regulile de aur! Așa că încearcă să ai zone cu funcționalități clare, în care obiectele de toaletă nu se amestecă între ele, gen un raft pentru prosoape, unul pentru produse de igienă și îngrijire sau un altul pentru detergenți și articole de curățenie specifice băii.


Concurs cu premii: 3 Dacia Duster

Zic să închei și cu o veste bună lista de vești bune referitoare la organizare. 🙂

Dacă faci cumpărături de minim 200 de lei, la Brico Depot, până pe 30 septembrie, poți câștiga unul dintre cele 3 Dacia Duster puse în joc.

Îți poți înscrie bonul la concurs AICI, unde găsești și toate informațiile despre campania pe care retailerul de casă și grădină o desfășoară în toate magazinele sale din București și din țară.

Hai să fie cu noroc!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies cu scopul de a îmbunătăți experiența de navigare a utilizatorilor. Prin apăsarea butonului ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies