5 lucruri pe care i le poti cumpara unui bebelus

by admin
0 comment

Perioada de acomodare dintre tine și bebelușul tău a trecut, atunci e clar că ai ajuns în etapa descoperirilor, când ochii îi fug după luminițe și obiecte mari ce fac zgomote. E o perioadă fascinantă pentru copil, la fel și pentru părinte.

Citeam recent despre cât de importantă este stimularea vizuală și auditivă a celor mici în această fază. La noi interacțiunea a început cu lumina (naturală sau artificială), care îl făcea pe bebeluș să strângă ochii sau să clipească mai intens. La scurtă vreme a început să ne urmărească prin cameră cu privirea, iar de pe la trei luni să fie atras de jucării. Știu că vederea nu îi este încă formată, deci culorile nu sunt chiar un element de referință pentru el, dar am început să-l familiarizez cu texturile jucăriilor. Dacă mai și fâșâie și zornăie, cu atât mai bine.

copil jucandu-se

Sursă foto: gmnursery.lk

Nr. 1

Pe măsură ce crește, copilul stă tot mai mult treaz, așa că are nevoie de activitate pentru a-și consuma energia. Eu mă pregătesc să îi iau băiețelului meu o păturică de activități 5 în 1 de la bebebrands.ro, pe care are tot felul de forme, plușuri, oglinzi, jucării cântătoare. Să vă spun cinstit mie îmi place teribil aceasta, dar îmi este teamă că o va folosi prea puțin din pricină că nu are destule puncte de interes.

Nr. 2

De folos ne va fi în viitorul apropiat și un țarc. Sunt fan lucruri pliabile și portabile, așa că modelul Pop ‘n’ Play e tocmai bun.

Nr. 3

Nu mai e mult nici până la diversificare, așa că ne trebuie și un scaun de masă. Și aici dilemă mare: să aibă centru de activități pe tavă sau nu, să fie portabil sau nu, să aibă spătar fix sau nu… Eu până la urmă m-am hotărât la un model ajustabil în 5 trepte, cu suport pentru picioare și huse lavabile. Acest ultim aspect este foarte important când începe să zboare mâncarea 🙂

Nr. 4

După ce trece de șase luni și nu mai încape în scoică, facem upgrade la scaun mașină. Aici încă am dubii: cu Isofix, fără, orientat spre sensul de mers sau nu… Mă tot uit peste modelele astea și încerc să iau o decizie. Dacă ai vreo recomandare, fă-o în secțiunea de comentarii, te rog! Îți mulțumesc!

Nr. 5

Dintr-una într-alta copilul crește și ajungem și la premergător / antemergător. Eu vreau un model 2 în 1 pe care să îl folosească și să stea în el să se joace și să învețe să meargă. Plus că o astfel de variantă înseamnă și o economie de bani și de spațiu în casă. Doar vă spuneam că îmi plac lucrurile pliabile și cele cu mai multe funcționalități. 🙂

PS: La momentul la care scriu acest articol, pe bebebrands.ro sunt multe reduceri la produse din toate categoriile site-ului.

În cazul în care v-au plăcut recomandările și le considerați utile, distribuiți-l articolul și cu prietenii, în orice formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies