5 INTREBARI PE CARE TREBUIE SA TI LE PUI INAINTE DE A CUMPARA ORICE

by admin
0 comment

De foarte multe ori cumpărăm haine și articole pentru casa într-o manieră nesăbuită. E atracția de moment care ne orbește judecata! Dar când simțurile revin la normal realizăm că nevoia pentru acel produs nu era atât de mare și nici spațiul alocat nu este suficient.

Una este să ți se schimbe gusturile și nevoile în timp și să faci o achiziție în baza acestor criterii și alta este să cumperi de dragul de a cumpăra, fără a te gândi măcar cât îți este de util sau unde îl integrezi în ambient. Toate aceste situații apar din incapacitatea noastră de a previziona și organiza necesitățile prezente și viitoare.

Poate suna bizar, dar uneori nu ar strica să vă așezați la masă și să scrieți pe o hârtie care sunt cumpărăturile absolut necesare. E ca mersul la supermarket cu stomacul plin (statisticile au arătat că suntem tentați să luăm mai multă mâncare când mergem flămânzi la cumpărături)! Faptul că v-ați alocat câteva minute să vă gândiți și chiar să scrieți temperează impulsul primar de achiziție. Aveți astfel timp să analizați opțiunile și să tăiați de pe listă mofturile.

de ce sa cumpar

Sursă foto: Google Images

Iată 5 întrebări de bază pe care trebuie să vi le puneți înainte de a pleca la cumpărături:

#1 De ce să cumpăr AZI?

Înainte de a lua orice decizie de achiziție gândiți-vă bine dacă aveți într-adevăr nevoie de acel produs AZI, dacă el este ceva de care nu vă puteți lipsi și dacă vă aduce beneficii atât de mari încât să îl cumpărați. În felul acesta reduceți numărul cumpărăturilor inutile și al produselor ce sfârșesc a sta înghesuite într-o debara.

#2: Am să port / folosesc acest articol MÂINE sau SĂPTĂMÂNA ACEASTA?

Gândiți-vă cu atenție când ați purtat ultima oară o pereche de pantofi pe care v-ați dorit-o extraordinar de mult sau cât de des ați avut prilejul să o etalați în public. Nu vă opriți să vă puneți această întrebare doar cu privire la un produs. Sigur vă vin în minte trei, patru după care ați suspinat. Faceți apoi o medie și vedeți dacă articolele după care ați tânjit chiar v-au servit nevoilor ulterioare. Dacă rezultatul este negativ, înseamnă că nu ar trebui să vă pripiți, pentru că aveți un comportament de cumpărător impulsiv. Dacă însă rezultatul este pozitiv, înseamnă că aveți abilitatea de a alege cele mai potrivite produse, la momentul oportun.

#3: Am suficient loc pentru acest nou produs?

De multe ori suntem orbiți de aspectul unui articol și judecând doar estetic omitem să mai analizăm necesitatea și funcționalitatea. Din această cauză ne supraaglomerăm casa și ajungem să rătăcim prin mormanul de bunuri chiar și pe acelea care ne plac cu adevărat.

#4: E unic sau special?

Dacă stați și vă gândiți câte persoane ar mai putea deține același bun s-ar putea să vă mai înfrânați entuziasmul de a cumpăra. Nimănui nu îi place să devină unul din miile sau milioanele…Într-un fel sau altul cu toții ne dorim să ieșim în evidență cu ceva. Iar achizițiile noastre pot face asta pentru noi.

Priviți cumpărăturile pe care le faceți ca pe niște părți ale unei colecții. Când le puneți astfel în context veți realiza cât de mult sau de puțin se potrivesc cu restul obiectelor deținute. Apoi acest fapt ajută și la integrarea noului produs între cele mai vechi și la crearea unui ambient unitar.

Dar chiar și atunci când le privim ca pe părți ale unei colecții trebuie să judecăm după unicitatea produsului, după capacitatea lui de a se evidenția. Pentru că 100 de perechi de pantofi negri s-ar putea să fie la final tot 100 de perechi de pantofi negri… Prin compararea unor produse similare vă puteți rafina gusturile și totodată orienta achizițiile către obiecte care spun cu adevărat ceva.

#5: Deținerea, purtarea sau folosirea unui articol te face să te simți cu adevărat bine?

Dacă ai răspuns ”Da”, atunci ai cel puțin un motiv să analizezi achiziția. Nu înseamnă însă că este și suficient. Nu uita să pui în context înainte de a scoate cardul și a plătit. Nu sări peste întrebările anterioare pentru a ajunge la aceasta, cea mai convenabilă! Ego-ul nostru va cere mereu să fie hrănit!

Dacă răspunsul este ”Nu”, știi foarte bine ce aveți de făcut. Trecerea la un alt produs, nu înseamnă să ajungeți din nou la un tip de comportament bazat pe impuls, ci să analizați cu atenție necesitatea și utilitatea lui.


Dacă sunteți în căutate de sfaturi practice citiți mai multe informații utile AICI.

V-AR MAI PLĂCEA SĂ CITIȚI:


Dacă v-a plăcut această postare despre întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a face orice achiziție, distribuiți-o și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți. Și pentru că tot am pomenit de socializare, dacă aveți un cont activ pe Facebook, dați like și paginii DIY Bazaar. Pentru a fi informați la fiecare postare nouă, selectați opțiunea „Get notifications // Primește notificări”.

[efb_likebox fanpage_url=”DiyBazaar” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”ro_RO” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ ]

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies