În cazul în care ai în plan să îți pavezi curtea, aruncă o privire pe informațiile de mai jos. Ele sunt oferite de specialiștii Symmetrica, lider pe piața locală de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton din domeniu.


Sursă foto: Symmetrica
Deci ce aspecte iei în calcul când vrei să faci o astfel de lucrare?
#1 Căutarea unui furnizor full services
#2 Obținerea de consultanță de specialitate în funcție de nevoi și buget
#3 Etapele de montaj
#4 Durata de viaţă a pavelelor şi garanţia
#5 Întreținerea
#1 Căutarea unui furnizor full services
”În primul rând, cumpărătorii trebuie să caute un furnizor care poate oferi o soluţie completă pentru amenajarea curţii, cu toate serviciile incluse – de la proiectare şi montaj până la întreţinerea pavelelor, asigurând astfel tot suportul necesar.” – Ovidiu Rabei, Director Tehnic Symmetrica
#2 Obținerea de consultanță de specialitate în funcție de nevoi și buget
Înainte de achiziţia pavelelor, clienţii trebuie să aibă în vedere consultanţa de specialitate în alegerea produselor. Astfel, în funcţie de arhitectura casei şi a tipului de trafic, aceștia pot primi recomandări punctuale legate de zidirea unui gard, de placarea soclului casei sau de amenajarea unei alei cu pavaj. Furnizorul de pavele poate acorda și sfaturi de ordin estetic, precum culorile şi formele potrivite proiectului.
”Pentru amenajarea unei curţi, trebuie să mai avem în vedere bugetul de care dispunem, precum şi obţinerea unui echilibru între ceea ce ne dorim din punct de vedere estetic şi practicabilitate. Tratarea superficială a acestor aspecte poate duce la montajul unor pavele care nu corespund tipului de trafic la care vor fi solicitate, pierderea spatiului verde în cazul în care proiectarea nu este corespunzatoare sau montajul defectuos în cazul în care acesta nu este realizat de o firmă specializată. De aceea este importantă partea de consiliere.” – Ovidiu Rabei, Director Tehnic Symmetrica


Sursă foto: Symmetrica
#3 Etapele de montaj
Cei care doresc să îşi paveze curţile trebuie să aibă idee și care sunt etapele de montaj ale unei lucrări de pavare:
- îndepărtarea stratului vegetal;
- realizarea terasamentului cu balast;
- trasarea şi montajul bordurilor;
- aşternerea stratului de nisip;
- montajul propriu-zis al pavelelor şi rostuirea acestora cu nisip.
#4 Durata de viaţă a pavelelor şi garanţia
Având în vedere diversitatea gamelor care se regăsesc pe piaţă, unele pavele au o durată de viaţă de 20 de ani şi o garanţie de 5 ani, altele, precum cele din gama ”Symmetrica Select”, care sunt tratate cu sistemul Aqua Protect, un aditiv special, sunt create să reziste 25 de ani și o garanţie de 10 ani.
#5 Întreținerea
Întreţinerea ulterioară a pavajului este la fel de importantă ca și pașii de mai sus. Ea se face cu soluţii dedicate, atât pentru înlocuirea pieselor imperfecte, cât şi pentru curăţarea suprafeţei. Pentru ca pavajul să îşi menţină aspectul dorit, clienţii pot opta pentru diverse produse speciale, precum detergenţi pentru înlăturarea multiplelor tipuri de pete sau pentru îndepărtarea vegetaţiei.
Pe aceeași temă poate v-ar mai interesa să citiți și:
Sfat practic: Alegerea pavelelor pentru grădină
Pași necesari pentru pavajul curții
Cum îți transformi grădina într-o oază de relaxare
Dacă acest articol despre pavarea curților v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii.