4DX, EXPERIENTA CINEMATOGRAFICA REVOLUTIONARA PENTRU TOATE CELE 5 SIMTURI

by admin
0 comment

Zilele trecute am fost la deschiderea Cinema City din Mega Mall. Un eveniment plin de dinamism – marca RAN Events Communication – accentuat de lansarea în România a tehnologiei 4DX, ce oferă o experiență cinematografică revoluționară prin activarea tuturor celor cinci simțuri. Efectele speciale și scaunele high-tech mobile duc astfel filmele 2D și 3D la un cu totul alt nivel.

Curiozitatea îmi fusese stârnită de clipul de prezentare al acestei noi tehnologii, pe care îl văzusem pe internet.

După teorie, urmează și practica. Să vă spun cum mi s-a părut!

Experiența 4DX este una foarte intensă, așa că dacă nu ești mare fan senzații tari, poate ar fi bine să te gândești de două ori dacă alegi sau nu un film de acțiune precum Mad Max (care nu îți dă niciun moment de respiro). Și asta pentru că scaunele se mișcă în acord cu ceea ce se întâmplă pe ecran: dacă e o cursă nebunească de mașini, să știi că ești și tu acolo, dacă nu în dreapta, măcar pe bancheta din spate, dacă fulgeră, se aprind luminile în sală, dacă bate vântul, îl simți răvășindu-ți coafura, iar dacă plouă și ai butonul de pe mânerul scaunului activat, s-ar putea să te trezești și cu câțiva stropi de apă în față (opțiunea poate fi dezactivată). La unele scene nu lipsește nici mirosul, așa că experiența e trăită la cel mai înalt nivel.

Scaunele sunt mari și confortabil, prevăzute cu un suport pentru picioare și unul pentru paharul de suc. Pe acesta din urmă nu vă recomand să-l folosiți la un film de super-acțiune, pentru că riscați să vărsați băutura în timpul unei scene mai alerte. Nici floricele nu ar fi tocmai bine să vă luați, pentru că, pe lângă scaune mișcătoare, zgomote, lumini și mirosuri, percepțiile vizuale sunt amplificate în timpul vizionării unui film pentru care aveți nevoie de o pereche de ochelari 3D. Așa că s-ar putea să le aruncați peste cap când vedeți că vine cu repeziciune ceva din ecran, mai-mai să vă izbească. Mie așa îmi vine :).

Iată câteva imagini cu prima sală 4DX din România:

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

Seara a fost cu atât mai frumoasă, cu cât m-am bucurat să revăd acolo prietenii și colegi din presă. Cu o parte dintre ei am și făcut poze (Sursă foto: Cinema City România).

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania – Dana Badea & Adrian Negrescu, colegi la The Money Channel, perioada de început 🙂

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

tehnologia 4DX

Sursă foto: Cinema City Romania

Din spate, prietenii de la Lilebuba Deion Photography au surprins distracția prin obiectivul lor.

tehnologia 4DX

Lilebuba Deion Photography

tehnologia 4DX

Lilebuba Deion Photography

tehnologia 4DX

Lilebuba Deion Photography

tehnologia 4DX

Lilebuba Deion Photography

tehnologia 4DX

Sursă foto: Lilebuba Deion Photography

tehnologia 4DX

Lilebuba Deion Photography

Ce ar mai fi de știut despre Cinema City și 4DX?

Sala de la MegaMall este prima de tip 4DX din România, alte două urmând a fi deschide în Constanța și Timișoara până la finalul lui 2015. Noul cinematograf deschis de Cinema City în centrul comercial din Pantelimon are 14 săli, are 128 de locuri și este complet digitalizată.

4DX este considerat la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică. Dezvoltată în Coreea de Sud de către Grupul CJ, lider pe piața asiatică de entertainment, această experiență uluitoare a fost îmbrățișată cu entuziasm de către marile studiouri de la Hollywood.

Zilele acestea, în sala 4DX rulează filmul “Mad Max – Drumul Furiei 3D”. Preţurile biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17:00, iar după 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17:00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro. Blockbusterele ce urmează a fi difuzate în sala 4DX sunt: Poltergeist, Dezastrul din San Andreas, Jurassic World.

Despre evenimente la care am mai fost și lucruri pe care le mai fac puteți citi în secțiunea Lifestyle & Travel.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți. Și pentru că tot am pomenit de socializare, dacă aveți un cont activ pe Facebook, dați like și paginii DIY Bazaar. Pentru a fi informați la fiecare postare nouă, selectați opțiunea „Get notifications // Primește notificări”.

[efb_likebox fanpage_url=”DiyBazaar” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”ro_RO” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ ]

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies